Ποινικές Διώξεις για το θάνατο του Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου.

Σε κυρια Ανάκριση παρέπεμψε τη δικογραφία για τη διερεύνηση των αιτιών  θάνατου του Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου τον περασμένο Σεπτεμβριο, σε κατάσβεση το φωτιάς στο Π. Φάληρο, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ άσκησε ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, ύστερα από μελέτη του συνόλου της δικογραφίας, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της θανατηφόρου έκθεσης κατά συρροή (κακούργημα), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της έκθεσης από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια, για το θάνατο του Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου (12/09 2014)  σε κατάσβεση το φωτιάς σε διαμέρισμα στο Π. Φάληρο.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαισιο της οποίας, έχει ζητηθεί να προσδιοριστούν επακριβώς οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες, και να εξετασθεί το ενδεχόμενο ευθυνών για το θάνατο του Αρχιπυροσβέστη.
Ο 33χρονος Αρχιπυροσβέστης ο οποίος υπηρετούσε στον 5ο πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας είχε μεταβεί το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου 2014 στο Παλαιό Φάληρο σε κατάσβεση αστικής πυρκαγιάς, σε κατάστημα με υδραυλικά και είδη θέρμανσης η οποία επεκτάθηκε σε υπερκείμενη πολυκατοικία. Ο Αρχιπυροσβέστης, επικεφαλής εξόδου, επιχείρησε να διασώσει εγκλωβισμένη ένοικο διαμερίσματος- η οποία ανασύρθηκε λίγο αργότερα νεκρή- όταν εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπισε εξαιτίας της φιάλης οξυγόνου που έφερε, έχασε τη ζωή του.
Από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, είχε διενεργηθεί ΕΔΕ, τα στοιχεία της οποίας είχαν διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport