ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας “είδε” το Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι έρευνες στην αναζήτηση του 20χρονου σπουδαστή απο το Ρέθυμνο, Βαγγέλη Γιακουμάκη, συνεχίζονται χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί η παρουσία του. Τα ξημερώματα Αστυνομικος δήλωσε την εκτίμηση του, για παρουσία του νεαρού σε περιοχή της Αττικής, ωστόσο ούτε από αυτή την έρευνα εντοπίσθηκε ο 20άχρονος.

image

Για 20 ημέρες η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, ο οποιος αγνοείται (06/02)  από τη Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά Ιωαννίνων, τον αναζητούν χωρίς αποτέλεσμα στις έρευνες.
Τα ξημερώματα (26/02) Αστυνομικός εκτός υπηρεσίες, ενημέρωσε το κέντρο της ΑΔ, ότι διέκρινε κοντά στον ηλεκτρονικό σταθμό του Πειραιά, τον 20άχρονο σπουδαστή. Στο σημείο μετέβη πλήρωμα περιπολικού, χωρίς να επιβεβαιωθεί η δήλωση του συναδέλφου τους.
Είχε προηγηθεί η δήλωση γυναίκας η οποία διατηρεί επιχείρηση εστίασης, για την “εμφάνιση” του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τις προηγούμενες ημέρες στο μαγαζί της. Ωστόσο ούτε αυτή η αναγγελία επιβεβαιώθηκε.
image

Εγκύκλιο προς όλα τα Μοναστήρια, με αφορμή ενημερωτικό έγγραφο της Αστυνομίας, εξέδωσε και η Ιερά Σύνοδος (17/02) στο ενδεχόμενο ο 20χρονος σπουδαστής απο το Ρέθυμνο, να έχει καταφύγει στα κάποια Μονή.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, “Διατυπώνεται ὑπόθεσις, ἔκ τινων πληροφοριών, ὅτι ἐγκαταβιοι πιθανώς εἴς τινα Ἱεράν Μονήν ἐν Ἑλλάδι.
Ἐπειδή οἱ λόγοι εὑρέσεως του ἀνωτέρω τυγχάνουν σοβαροί, καί οἱ οἰκειοι αὐτοῦ ἀνησυχον περί αὐτού, παρακαλουμεν ὑμας ὅπως, εὐαρεστούμενοι, ἐνεργήσητε τά δέοντα διά τήν διερεύνησιν της πιθανότητος ὁ ἀνωτέρω μνημονευόμενος νά εὑρίσκηται εἴς τινα Ἱεράν Μονήν ἤ Ἡσυχαστήριον της καθ᾿ ὑμας Θεοσώστου Ἐπαρχίας”.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομική Αρχή των Ιωαννίνων, και αναμένεται άμεσα η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.
Το κλίμα στη Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά είναι “βαρύ”. Τα όσα έχουν προκύψει από τη διερεύνηση της υπόθεσης, για απειλές και εκφοβισμό σε βάρος του νεαρού σπουδαστή, προκάλεσαν τη διενέργεια εσωτερικής ΕΔΕ (25/02), προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ενδοσχολικής βίας, και η εμπλοκή μελών της σπουδαστικής κοινότητας. Η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή (27/02) και αναμένεται εκτός από το προσωπικό να κληθούν να καταθέσουν και σπουδαστές.
Το πόρισμα στη συνέχεια θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα, ενώ η εξέταση διδακτικού προσωπικού και φοιτητών οι οποίο ήταν σε επαφή με τον 20άχρονο θα έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες που βίωνε ο 20άχρονος.
Παράλληλα ο Εισαγγελέας, έχει λάβει γνώση και για ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα σε ότι αφορά τις έρευνες για τον 20άχρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Ωστόσο η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν απέδωσε σχεδόν κανένα στοιχείο για τις ενδεχόμενες αφορμές που οδήγησαν στην εξαφάνιση το Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport