ΠΟΑΣΥ: Ελευθερες μετακινήσεις στα ΜμΜ του ένστολου προσωπικού

Ελεύθερη επιβίβαση στο ΜΕΤΡΌ για τους Αστυνομικούς, με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας στον αρμόδιο υπάλληλο.

“Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ και τον Ειδικό Συνεργάτη κ. Αθανάσιο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ, επισκέφθηκε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου υπήρξε συνάντηση με τον κ. Αρχηγό, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης των αστυνομικών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αφορμή για αυτήν την συνάντηση αποτέλεσε η χθεσινή απόφαση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., όπου η διέλευση των επιβατών θα γίνεται εφεξής μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ελέγχου, δίχως να δίνεται πλέον η δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης από ειδική δίοδο που ίσχυε έως σήμερα για το επιβατικό κοινό, που εμπίπτει στην κατηγορία των ελεύθερων μετακινήσεων.
Τα σημερινά εύλογα ερωτήματα των συναδέλφων μας κυρίως του Λεκανοπεδίου Αττικής, έτυχαν της θετικής αντιμετώπισης τόσο από την Πολιτική Ηγεσία όσο και από την Φυσική Ηγεσία δηλώνοντας κατηγορηματικά, ότι η ελεύθερη και απρόσκοπτη μετακίνηση των αστυνομικών σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Α. θα γίνεται με την επίδειξη της υπηρεσιακής αστυνομικής ταυτότητας και την συνδρομή των αρμοδίων υπαλλήλων στους επιβατικούς σταθμούς του μετρό. Ομοίως, η ίδια μέριμνα και η ίδια διαδικασία θα ισχύει και για τους μετακινούμενους δοκίμους αστυνομικούς με την επίδειξη του ειδικού δελτίου ταυτότητας που φέρουν. Η διαδικασία αυτή, θα ακολουθείται μέχρι οριστικής εφαρμογής όλων των προβλεπομένων τεχνικών παραμέτρων και την σχετική έκδοση της Κ.Υ.Α. των αρμοδίων Υπουργών”.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.