ΠΟΑΞΙΑ: «Το “ΕΠΟΣ” των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ.»

Στηλιτεύει την πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις τακτικές κρίσεις των Αηιωματικών- η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).

“Μετά το χθεσινό «ΕΠΟΣ» των κρίσεων -που κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ουσιαστικά κρίσεις έγιναν από το βαθμό του Ταξιάρχου και κάτω, καθ’ ότι οι κατέχοντες τον βαθμό του Υποστρατήγου και Αντιστρατήγου σε τρείς διαδοχικές κρίσεις τον τελευταίο χρόνο, από ό,τι φαίνεται, κρίθηκαν αναντικατάστατοι- δημιουργήθηκε τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στο Σώμα, αφού δεν δόθηκε η δυνατότητα σε νεώτερα στελέχη να προαχθούν.

Επειδή μέχρι σήμερα, όσες τεκμηριωμένες και μελετημένες προτάσεις της Ομοσπονδίας μας προς την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία για την αναμόρφωση του υφιστάμενου συστήματος κρίσεων, πήγαν στον «κάλαθο των αχρήστων» (και πώς άλλωστε να μην είχε συμβεί αυτό, αφού το ίδιο το κυβερνών κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αποποιήθηκε τις προεκλογικές θέσεις του προγράμματός του, θέσεις τις οποίες και εμείς είχαμε θεωρήσει σωστές, υιοθετώντας πολλές εξ’ αυτών) -κάτι που έκανε για προφανείς λόγους-, καθώς το ισχύον θεσμικό και πελατειακό σύστημα εξυπηρετούσε τα σχέδια του για προώθηση των «ημετέρων», και αφού οι ανακοινώσεις μας, διαχρονικά για τις κρίσεις, απευθύνονται σε «ωτά μη ακοώντων», δεν έχουμε παρά να προτείνουμε εφεξής:

1.- Θητεία και παραμονή του Αρχηγού, όλων των Αντιστρατήγων και Υποστρατήγων «Ισόβια» όπως ισχύει και για τους Μητροπολίτες.

2.- Κατάργηση των ατομικών φακέλων των Αξιωματικών και της ετήσιας αξιολόγησης αφού πλέον ουδένα όπως αποδείχθηκε ρόλο παίζουν στις κρίσεις. Ας μας πουν αλήθεια πότε δόθηκαν οι φάκελοι των κρινόμενων Αξιωματικών στα μέλη του Συμβουλίου, αν αυτοί μελετήθηκαν και λήφθηκαν υπόψη.

3.- Αντικατάσταση των ατομικών φακέλων με τις προτάσεις, σημειώματα από Υπουργούς – Βουλευτές, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτειακούς παράγοντες, Επιχειρηματίες, Πρεσβείες κλπ.

4.- Να λαμβάνεται υπόψη για δυσμενή κρίση και αποστρατεία το γεγονός ότι κάποιος έχει υπηρετήσει σε πολιτικό πρόσωπο ή κόμμα της αντιπολίτευσης, είτε ο ίδιος είτε συγγενής του μέχρι 4ου βαθμού εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας.

5.- Να προάγονται κατ’ εξαίρεση όσοι προέρχονται ή υπηρετούν στον τόπο καταγωγής του εκάστοτε Υπουργού ή Αρχηγού.

6.- Να καταργηθεί η ισχύουσα επετηρίδα σύμφωνα με την Σειρά Εξόδου από την Σχολή Αξιωματικών και να διαμορφώνεται με την κληρωτίδα του ΟΠΑΠ, αφού περίτρανα αποδεικνύεται ότι οι πρωτεύσαντες στη ΣΑΕΑ, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποχωρούν γρηγορότερα από το Σώμα.

Μετά από αυτά, οτιδήποτε άλλο θεωρούμε ότι περιττεύει να ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες και τις παθογένειες που μαστίζουν την Ελληνική Αστυνομία όλα αυτά τα χρόνια.

Αλληλούια!!! Καληνύχτα σας!”

Για το Δ.Σ.