Δ.. Βερβεσός για Ρουβίκωνα στο Εφετείο: “Καλούμε το Υπουργείο να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα”

Καταδρομική παρέμβαση  στο Εφετείο από ομάδα μελών της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα σε αλληλεγγύη “συντρόφου” απεργού πείνας.

Οργανωμένη ομάδα περίπου 30 μελών του Ρουβίκωνα, μεμονωμένα εισήλθαν στο Εφετείο και ανέβηκαν στον 7ο όροφο του κτηρίου φωνάζοντας συνθήματα, ενώ σκόρπιζαν   στους χώρους τρικάκια.

Δράση για τον απεργό πείνας Μάριο Χριστοδούλου η κίνηση του Ρουβίκωνα

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ πού είδαν διατεθεί σε Μέτρα Τάξης στο Εφετείο, προχώρησαν σε προσαγωγές.

Ό πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, σχολίασε για το περιστατικό:

“Η σημερινή νέα ανεμπόδιστη «θεατρική παράσταση» μελών του «Ρουβίκωνα» στο Εφετείο Αθηνών προκαλεί έκδηλη ανησυχία στο δικηγορικό κόσμο, επαναφέροντας και μάλιστα πιεστικά τα ζητήματα της ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων.

Ο ΔΣΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει τόσο δημόσια όσο και σε συναντήσεις τους με τους αρμόδιους υπουργούς (βλ. ανακοινώσεις 4-1-2018 και 28-3-2018) τα προβλήματα ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων και έχει κάνει μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση τους.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει από πλευράς Πολιτείας οι αναγκαίες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε κάθε λίγο αντίστοιχα φαινόμενα, τα οποία δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για δικηγόρους, δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και για εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται τους χώρους των δικαστηρίων.

Καλούμε για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει ΑΜΕΣΑ τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται. Ο ΔΣΑ έχει καταθέσει πολλές φορές ως σήμερα συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις.

Ας ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα κινηθεί η Πολιτεία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων ασφαλείας στους χώρους που διακινείται η Θέμιδα”.