ΠΟΑΞΙΑ: “Αστυνομικοί να ελέγχουν Αξιωματικούς, για να μην παραβούν τα καθήκοντά τους, αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας και μείωσης του κύρους τους”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α. με αφορμή καταγγελία για λαθροχειρίες στις προκαταρκτικές αθλητικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές, μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, με την ενεργοποίηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

“Αρκούσε μια ανώνυμη καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δήθεν λαθροχειρίες στις προκαταρκτικές αθλητικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές, μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, για να ενεργοποιηθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ωσάν να επρόκειτο για μείζον ζήτημα διαφθοράς και αντιυπηρεσιακής συμπεριφοράς.

Και δεν αναφερόμαστε στο θέμα, διότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε διερεύνηση ακόμα και των ανωνύμων, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι το να τοποθετηθούν επιτηρητές της εν λόγω Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, απέχει πολύ από το ρόλο και τα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί από την πολιτεία. Είναι πρωτοφανές και δεν έχει προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά, αστυνομικοί να ελέγχουν εκ των προτέρων αστυνομικούς και δη αξιωματικούς, για να μην παραβούν τα καθήκοντά τους. Αν αυτό δεν αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας των αξιωματικών και μείωσης του κύρους όσων στελεχώνουν τις αρμόδιες επιτροπές εξετάσεων, τότε τι είναι, όταν η Υπηρεσία τούς θεωρεί εκ των προτέρων επιλήσμονες του καθήκοντός τους;

Επειδή τέτοιες αποφάσεις εκθέτουν την ίδια την Ελληνική Αστυνομία, καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να προστατεύσουν το αστυνομικό σώμα από τέτοιες ατυχείς διαδικασίες, ανακαλώντας τους «επόπτες» που μόνο την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών δεν βοηθούν στην προκειμένη περίπτωση.

Άλλως, αν δεν εμπιστεύονται τα στελέχη που επωμίστηκαν τη διαδικασία των εξετάσεων, οφείλουν να τα αντικαταστήσουν άμεσα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας!”

Σχόλιο Nantiareport.gr: Ως διαδικτυακός ενημερωτικός ιστότοπος σε θεματολογία ενδιαφέροντος των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουμε επιλέξει να δημοσιοποιούμε με εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ και ύστερα από διασταύρωση τα άρθρα μας.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες όταν το περιεχόμενο και τα δεδομένα που παραθέτουν στοιχειοθετούν το περιεχόμενο τους και υπάρχει σχετική επιβεβαίωση απο τις επίσημες Αρχές στο πλαίσιο της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσιοποιούμε σχετικά το περιεχόμενο τους καθώς θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν “σκιές” και οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να διερευνήσουν το περιεχόμενο τους.

Εκ των αντιδράσεων των Ενώσεων και της ΠΟΑΞΙΑ, μας επιτρέπουν το συλλογισμό μήπως, “κατι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκιας”..