Π.Λάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ): “Σωστή απόφαση για Κουφοντίνα έπειτα από 16 χρόνια εγκλεισμού”

Απόλυτη στήριξη στον Εισαγγελέα και το Συμβούλιο Φυλακής που αποφάσισε τη χορήγηση της 48άωρης άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέφρασε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λάμπρου.

«Σωστή η απόφαση του εισαγγελέα και του Συμβουλίου για την άδεια Κουφοντίνα. Μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού κάθε άνθρωπος δικαιούται μία διαδικασία επανένταξης. O Κουφοντίνας δεν απελευθερώθηκε, πήρε 2ημέρη άδεια με όρους», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λάμπρου.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, επιτέθηκε στη ΝΔ σημειώνοντας: «Άκουσα τη ΝΔ να κραυγάζει πολιτικά για την άδεια Κουφοντίνα, αλλά τη νομοθεσία την έχει κάνει η ίδια. Καλώς κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις φυλακές τύπου Γ’, γιατί υπάρχει νομικός πολιτισμός, δεν θα γίνουμε Τουρκία ή Γκουαντάναμο. […]Με αγανακτεί η υποκριτική στάση κομμάτων και ορισμένων άλλων, που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πως στην περίπτωση Κουφοντίνα, εφαρμόστηκε ο νόμος και η νομιμότητα».

Ενώ υπογράμμισε, αναφορικά με τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο που δεν έδειξε μεταμέλεια: «Δείξτε μου ένα νόμο που να λέει ότι ένας κρατούμενος για να πάρει άδεια, πρέπει να δείξει μεταμέλεια ή να αλλάξει στάση».