“Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον κύριο προισταμενο του Πρωτοδικείου και το Συμβούλιο του και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου”- Σχόλιο Δικηγόρου

Τα όσα έλαβαν χώρα στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων σχολιάστηκαν από το Νομικό κόσμο που βρέθηκε για υποθέσεις του στο χώρο σε συνδυασμό με τα όσα παρουσιάστηκαν στα ρεπορτάζ της τηλεόρασης. Σχόλιο Δικηγόρου* για όσα παρακολούθησε ως αυτόπτης μάρτυρας στα Δικαστήρια.

“Σήμερα δίκαζα στην Ευελπιδων στο κτίριο 7, που η είσοδος του βλέπει προς το 9. Είδα το γιουρούσι των συγγενών να λυντσάρουν τον κατηγορούμενο για την δολοφονία της κοπέλας στο νεκροταφείο. Εικόνες τριτοκοσμικής μπανανίας, κατάλυσης κάθε έννοιας δικαιωμάτων κατηγορουμένου.
Μετά είδα στις ειδήσεις την άλλη τριτοκοσμική αθλιότητα, να ξυλοκοπειται ο συνήγορος υπεράσπισης, ο φίλος Νίκος Λουκόπουλος. Όλα αυτά μέσα και γύρω από το μεγαλύτερο Δικαστήριο της χώρας.
Άλλοτε τα αναρχοφρικιά, άλλοτε οι αγανακτισμένοι vigilante, συγγενείς ή μη. Οι λέξεις ντροπή και αίσχος είναι λίγες. Στην ΕΡΤ δείχνανε για ώρα το λυνστσάρισμα κατηγορουμένου και συνηγόρου και δεν άκουσα να πουν μία λέξη καταδίκης.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον κύριο προισταμενο του Πρωτοδικείου και το συμβούλιο του και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου. Για τον Κοντονή και τον άλλο τύπο με το μουστάκι βέλκρο, που κάνει μανικιούρ με το σπαθί που του έδωσε η Πατρίδα, δεν λέω τίποτα. Οι Υπουργοί στην Ουγκάντα ή στην Παραγουάη είναι πιο αξιοπρεπείς”, σχολίασε ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.