πλ.Βικτωρίας: Μητέρα δυο ανηλίκων η 39άχρονη λογίστρια που έχασε τη ζωή της στην έκρηξη στο ταχυφαγείο

Έρευνα διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, για την έκρηξη στο ταχυφαγείο στην πλ. Βικτωριας ενω εξεταζονται όλα τα σεναρια, καθώς θα εξεταστεί εαν λειτούργησε το σύστημα πυροπροστασίας του καταστήματος.
Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για  τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε (01/12-09.20) στη φονική έκρηξη στα Everest της πλατείας Βικτωρίας με θύμα την 39άχρονη λογίστρια και μητέρα δύο μικρών παιδιών, Βασιλική Παραστατίδου.
Από πληροφορίες φέρεται η γυναίκα, να είχε πάει νωρίτερα στο λογιστήριο της επιχείρησης, γιατί ήθελε να βρίσκεται έγκαιρα στο σπίτι της οικογένειας, για το πάρτι-έκπληξη στην κόρη της που είχε σήμερα γενέθλια(!)
Το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διερευνήσει τις συνθήκες ώστε να προσδιορίσει  το αίτιο που προκάλεσε την έκρηξη.
Everest_Βικτωρια
Απο τα μέχρι τώρα ευρήματα και μαρτυρικές καταθέσεις: στο υπόγειο της επιχείρησης ο τεχνικός, πραγματοποιούσε εργασίες με φιάλη ασετυλίνης, για το φλόγιστρο με το οποίο έκοβε ή κολλούσε τους χαλκοσωλήνες στους ψυκτικούς θαλάμους.
Ένα σενάριο το οποίο εξετάζεται από το Ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι οι σωληνώσεις να μην είχαν αδειάσει  από το φρέον, (σσ. όταν έλθει σε επαφή με φλόγα διασπάται και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει έκρηξη). Μόλις ο ψυκτικός άναψε το φλόγιστρο, εκδηλώθηκε αρχικά πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, και απομακρύνεται προς την έξοδο του ταχυφαγείου.
Κατά την προανακριτική έρευνα, πρόκειται να εξεταστεί και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας στο καταστήμα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εκτελούνταν εργασίες με ηλεκτροσυγκόλληση, ώρα που βρισκόταν σε λειτουργία για το κοινό.