πλ. Βικτωρίας: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης- Μετέφεραν σε δομές τους λαθρομετανάστες

Επιχείρηση εκκένωσης στην πλ. Βικτωρίας, πραγματοποίησε με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Αστυνομική επιχείρηση με διμοιρίες της ΥΜΕΤ και της ΔΑΕΑ πραγματοποιήθηκε το λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (04/07) στην πλατεία Βικτωρίας, σε απομάκρυνση των “μεταφερόμενων” λαθρομεταναστών υπό τις υποδείξεις ΜΚΟ και “αλληλέγγυων” με τους παράνομα διαβιούντες να μεταφέρονται σε δομές που λειτουργούν στο Σκαραμαγκά και το Σχιστό .

Οι περισσότεροι από τούς λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν καθ υπόδειξη των ΜΚΟ στο χώρο μετά την μετακίνησή τους από τη Λέσβο, ενώ μεταξύ των διαβιούντων υπάρχουν και λαθρομετανάστες μη δικαιούχων μετά τη λήξη προγραμμάτων στέγασης ΕΣΤΙΑ . Από την περιοχή της πλατείας, το βράδυ του Σαββάτου, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, οι λαθρομετανάστες, ενώ “αλληλέγγυοι” τους είχαν υποδείξει να αρνηθούν τη μεταφορά τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις προσαγωγές περίπου 20″αλληλέγγυων” και όσων επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης της πλατείας Βικτωρίας. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αυξηθεί οι καταγγελίες των μόνιμων κατοίκων για την κατάσταση που επιχειρούσαν να “εδραιώσουν” ΜΚΟ και “αλληλέγγυοι”, οι οποίοι ανέφεραν ως “Azabja” την πλατεία Βικτωρίας, βανδαλίζοντας μάρμαρα και χώρους της πλατείας καθώς επίσης ελλιπείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στην πλατεία.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε στην πλατεία κατά την επιχείρηση μεταφοράς των λαθρομεταναστών, σημειώνει ότι «αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», ενώ κάνει λόγο για «προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων»