Σχινιάς, Μαραθώνα: Έφιππη πυρασφάλεια

Πρωτοποριακή σε πανελλαδικό επίπεδο, παρουσία έφιππων εθελοντών πυροπροστασίας στην περιοχή του Πευκοδάσους

Έφιππη εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας στο Δήμο Μαραθώνα, πραγματοποίησε (26/06) την πρώτη περιπολία στην παραλία του Πευκοδάσους . Πρόκειται για πρωτοβουλία του ιππικού Ομίλου Μαραθώνα “Marathon Endurance Club” μέλη του οποίου προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ως επιτηρητής των δασικών περιοχών της περιοχής, όπως το Πευκοδάσος και οι παρυφές της Πεντέλης.

Όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης του ιππικού ομίλου Στέλλας Πέτρος, προηγήθηκε επαφή με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελο Κυπαρίσση, ο οποίος προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος, και το Σώμα των έφιππων εθελοντών που έχει εκπαιδευτεί από την Πυροσβεστική, υπάγεται πλέον, στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνα.

Οι εθελοντές αναβάτες είναι επαγγελματίες αθλητές, με τα αγωνιστικά τους αραβικά άλογα, τα οποία διακρίνονται για τον ήρεμο χαρακτήρα τους, θα έχουν ως αρμοδιότητα την επιτήρηση των δασικών περιοχών καθώς και υπόδειξη σωστής συμπεριφοράς στους πολίτες. Σε περίπτωση που εντοπίζονται ανάρμοστες συμπεριφορές απόρριψη απορριμάτων, άναμμα φωτιάς κλπ θα ενημερώνονται οι Αρμόδιες Αρχές -Αστυνομία, Πυροσβεστική και θα προβαίνουν στις προβλεπόμενες ενέργειες για τους παραβάτες.

Όπως έγινε γνωστό από τη Δημοτική Αρχή, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν μπάρες οι οποίες θα απαγορεύουν την είσοδο με αυτοκίνητο στο πευκοδάσος ενώ όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη ΓΓΠΠ έχει ένδειξη κινδύνου πυρκαγιάς υψηλό (4 ή 5) θα απαγορεύεται βάσει της δασικής διάταξης, όπως και σε όλους τους εθνικούς δρυμούς και η κυκλοφορία πεζών στην περιοχή του Πευκοδάσους.