Πυροσβέστες Στερεάς Ελλάδας: Καταγγέλουν τον Κώδικα Μεταθέσεων

Την ουσιαστική κατάργηση τού Κώδικα Μεταθέσεων καταγγέλουν τα μέλη της Ένωσης Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας, αναφορικά με τις μετακινήσεις στα 14 περιφερειακά αεορδρόμια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η πολιτική και φυσική μας ηγεσία αποφάσισε για εμάς χωρίς εμάς! Αποφάσισε με αλλαζονικό και άκρως αιφνιδιστικό τρόπο το ξεσπίτωμά μας! Η μεγάλη κατάκτηση του έλληνα πυροσβέστη, ο κανονισμός μεταθέσεων, στην ουσία καταργείται με τις τελευταίες αποφάσεις της ηγεσίας μας, που χωρίς καμία προεργασία και κανέναν προγραμματισμό, ξεσπιτώνουν εκατοντάδες συναδέλφους για χρόνια, παραβλέποντας με προκλητικό τρόπο την μεγάλη μας κοινωνική προσφορά και τον καθημερινό μας αγώνα!

     Με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν να ιδρύσουν νέες υπηρεσίες στα 14 νέα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καθώς και την επάνδρωση των νέων σταθμών των αυτοκινητοδρόμων, μετακινώντας κα μεταθέτοντας σε αυτές πάνω από 800 πυροσβέστες, από τις υπηρεσίες της ηπειρωτικής χώρας, με τρόπο ανάλγητο και χωρίς να υπολογίζουν τίποτα! Την ίδια ώρα μειώνουν την οργανική δύναμη των υπηρεσιών επιπλέον ενώ εν κρυπτώ προωθούν νέο κανονισμό μεταθέσεων, στην  καταστροφική κατεύθυνση της κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών και μόνο αδιαφορώντας για την κοινωνική και οικογενειακή κατάσταση όλων μας!

     Απέναντι στα φαινόμενα αυτά που διαλύουν το Π.Σ. και τον οικογενειακό μας προγραμματισμό, η απάντησή μας πρέπει να είναι βροντερή και ενιαία:

–          ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 170/1996 (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ) ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ!

–          ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΗ!

–          ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.Σ.!

      Συναδέλφισσες, συνάδελφοι την Παρασκευή 20-01-2017 και ώρα 12:00 στην Αθήνα η Ομοσπονδία διοργανώνει Πανελλαδική συγκέντρωση ως πρώτη αντίδραση στις μεθοδεύσεις αυτές! Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί γιατί μας αφορά όλους ανεξαιρέτως! Συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανώσουμε την αντίθεση και την έντονη αντίδρασή μας στις πρακτικές του παρελθόντος!

     Παρακαλούμε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα του προεδρείου ή στο fax της Ένωσης που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

                          ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ!!

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας