Πύργος: Ρομά επιτέθηκαν σε Πυροσβέστες κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς

Κληθηκαν στο εργο κατάσβεσης πυρκαγιάς και δέχθηκαν απειλές και επίθεση με πέτρες και καδρόνια απο οργανωμένη ομάδα Ρομά.
Η πυρκαγιάς ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στην είσοδο της πόλης του Πύργου (25/12-00.30) λίγο μετά τα μεσάνυχτα την παραμονή των Χριστουγέννων.

fotia_roma4
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, κλήθηκε να ενεργήσει στο έργο κατάσβεσης της φωτιας στα παραπήγματα των ΡΟΜΑ που εχουν αναπτυχθει σε οικόπεδο μπροστά από το Νοσοκομείο του Πύργου στον κόμβο Φιλοθέης.

fotia_roma8
Δυο Πυροσβέστες με το όχημα Ν41 μετέβησαν στο χώρο και εκαναν ενέργειες να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς για να ενεργησουν στην κατάσβεση, οταν δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από ομάδα ΡΟΜΑ που δεν ήθελα να σβήσει η φωτιά.
Με καδρόνια και με πέτρες οι ΡΟΜΑ επιτέθηκαν στους πυροσβέστες ενω προκάλεσαν θραύση στο παρμπρίζ του πυροσβεστικού οχήματος και τα παράθυρα της πόρτας του οδηγου.

fotia_roma11
Υπο την απειλή κινδύνου ζωής οι Πυροσβέστες υποχώρησαν και ενημέρωσαν την υπηρεσία τους και την Αστυνομία.
Το πληρωμα του Πυροσβεστικού επέστρεψε στην Υπηρεσίας Πύργου ενω οι δυο Πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

https://youtu.be/v-0jeAjUO-k
Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε σε αναζήτηση των δραστών και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν στην προσαγωγή δύο υπόπτων.
Τα παραπήγματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ στο χώρο εντοπίσθηκαν φιάλες υγραερίου με τον κίνδυνο της έκρηξης και απρόβλεπτες συνέπειες. Να σημειωθεί οτι οσοι ΡΟΜΑ ήταν στα παραπήγματα του καταυλισμού την ώρα εκδηλωσης της πυρκαγιάς τράπηκαν σε φυγή…
_____________
* ilialive.gr