Πύργος Ηλείας: Λόγοι ερωτικής αντιζηλίας .. αφορμή για τον εμπρησμό στα παραπήγματα

Η αντιπαραθεση μεταξυ δύο οικογενειών, για γυναίκας της φυλής, ήταν η αφορμή για τους Ρομά να προκαλέσουν εμπρησμό στα παραπήγματα της αντίπαλης οικογένειας, παραμονή Χριστουγέννων στην περιοχή του Νοσοκομείου στον Πύργο.

Λόγοι ερωτικής αντιζηλίας, για μοα γυναίκα -σύμφωνα με πληροφορίες- προκάλεσαν το μενος των μελών οικογένειας ΡΟΜΑ διαβιούντες στον καταυλισμό στην περιοχή της Κεραίας Πύργου που προκάλεσαν εμπρησμό στον καταυλισμό την αντίπαλης οικογένειας. Όταν οι πυροσβέστες μετεβησαν στο σημειο ώστε να επιχειρήσουν στο εργο κατάσβεση της φωτιάς, οι δράστες τους επιτέθηκαν καθώς επεδιωκαν την ολοκληρωτική καταστροφή των παραπηγματων και επιτέθηκαν στους Πυροσβέστες.

Η Ασφάλεια Πύργου σε συνεργασία  με το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πύργου, ταυτοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψη δυο εκ των Ρομα- δραστων (25/12) μετά από καταδίωξη στη οδό Αλφειού στο ύψος του ΓΟΕΒ.

Κατά την απολογία του ένας από τους συλληφθέντες απέδωσε τον εμπρησμό σε ερωτική αντιζηλία ενω αναφορικά με την επίθεση στους πυροσβέστες υποστηριξε πως ήταν μια πράξη αντίδρασης της στιγμής.

Οι έρευνες για την εξακριβωση των στοιχείων ταυτότητας και των υπολοίπων δραστών, συνεχίζονται.