Πιερία: Αρνητές με βία “συνέλαβαν” διευθυντή Γυμνασίου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα

Ομάδα αρνητών του κορονοϊού ως μέλη της οργάνωσης “Θεματοφυλακες του Συντάγματος” πήγαν στο ΓυμνάσιοΚατερίνης, άρπαξαν με βία το Διευθυντή, του έβαλε χειροπέδες και τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης

Αντιμέτωπος με “αρνητές” και μέλη της οργάνωσης “Θεματοφυλακες του Συντάγματος” βρεθηκε το πρωί της Παρασκευής (10/12-07.30) ο διευθυντής του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας. Τα μέλη της οργάνωσης ακινητοποίησαν τον εκπαιδευτικό του πέρασαν χειροπέδες και με βία τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ομάδα περίπου δέκα ατόμων περίμενε τον διευθυντή του σχολείου πριν την έναρξη του Σχολικού προγράμματος το πρωί (10/12-07.30) και αφου τον καταδίωξε, τον «συνέλαβε» και τον υποχρέωσε να μπει σε αυτοκίνητο πάρα τη θέλησή του και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της «καταδίωξης» φώναζαν στον διευθυντή του Γυμνασίου ότι «βασανίζει» τα παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου κάλεσαν την αστυνομία και ακολούθησε η σύλληψη των δραστών.

Οι “αρνητές” της οργάνωσης αντιδρούν στα μέτρα που εφαρμόζονται σε προστασία από τον κορωνοϊό στα Σχολεία και τη χρήση μάσκας. Ο διευθυντής του Σχολείο λόγω του σοκ που υπέστη, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας ενώ έφερε εμφανείς μώλωπες στα χέρια και οπως επισημαίνουν είναι καλά στην υγεία του.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας σε δήλωσή του στο ραδιόφωνο «status», αναφέρθηκε στο επεισόδιο και σχολίασε ότι «Ο τέλειος παραλογισμός οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα. Με ενημέρωσαν από το σχολείο και πήγα επί τόπου. Ο Γυμνασιάρχης είναι καλά στην υγεία του. Τον πήγαν με αυτοκίνητο. Οι θεματοφύλακες φορούσαν κανονικά ρούχα χωρίς διακριτικά», σημείωσε ο Δήμαρχος της περιοχής.

Ανάλογο επεισόδιο είχαν προκαλέσει μέλη της ίδιας οργάνωσης «Θεματοφυλακες του Συντάγματος» σημειώθηκε και πριν δέκα ημέρες, όταν τέσσερα άτομα- τρεις άντρες και η γυναίκα- εμφανίστηκαν στην είσοδο καταστήματος στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη και ζήτησαν από τον υπεύθυνο του χώρου να επιδείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης που διενεργούσε Rapid tests, ισχυριζόμενοι ότι είναι «Θεματοφύλακες» και ως «Συνταγματική Αστυνομια», μπορούν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα. Ο υπεύθυνο του χώρου κάλεσε την Αστυνομία και συνελήφθησαν οι τέσσερις «Θεματοφύλακες»,  οι οποίοι δήλωναν αρνητές του εμβολίου για τον κορονοϊό και ότι τα rapid tests είναι παράνομα.