ΠΕΥΚΗ : Επανεμφάνιση της "συμμορίας με τα σίδερα"

Απείλησαν με το πυρακτωμενο ατμοσιδερο μάνα και κόρη,  απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, εγκαταλείποντας τα θύματα τους τρομοκρατημένα.

Ο τρόμος επέστρεψε στα βόρεια στα βόρεια προάστια. Η Συμμορία που χρησιμοποιεί το οικιακό ατμοσιδερο χτύπησε στην Πεύκη με την ίδια πρακτική τις φρίκης, αυτή τη φορά με θύμα ιδιοκτήτρια επιχείρησης  Solarium και η κόρη της.
Οι δράστες εισέβαλλαν μετά τις 03.00 (04/12) τα ξημερώματα στην οικία της οδού Κωνσταντινουπολεως στην Πεύκη. Με το οικιακό σίδερο απείλησαν μητέρα και κόρη με το οικιακό σίδερο και απέσπασαν μεγαλο χρηματικό ποσό και διέφυγαν.
Ωστοσο Αξιωματικοι της ΕΛΑΣ, εκφραζουν τον εντονο προβληματισμό του, για το αν τα μέλη της επικίνδυνης συμμορίας, πραγματοποίησαν μια ακόμα επίθεση ή πρόκειται για μιμητές τους, οι οποίοι “αντεγραψαν” τον τροπο δράσης της επικίνδυνης συμμορίας με την απειλη του ηλεκτρικου οικιακου σιδερου. Ο αριθμός των δραστών, και η μεθοδολογία δράσης παραπέμπει στην επικίνδυνη ληστρική συμμορία, χωρίς προς το παρόν να επιβεβαιώνεται.
Οι έρευνες για την εξάρθρωση τις συμμορίας του τρόμου ανατέθηκε στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά τις Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, υπηρεσία που είχε συλλάβει τον αρχηγό της συμμορίας. Πρόκειται για επικίνδυνο κακοποιό από την Γεωργία, οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος.
Οι συνεργοί του ωστόσο συνεχίζουν τη δράση τους. Τεσσερεις επιθεσεις έχουν καταγραφεί στις δρασεις της επικίνδυνης συμμορίας, πυρακτωμένο σίδερο οι δράστες προκαλούν εγκαύματα στα θύματα τους, προκειμένου να του αποκαλύψουν τα κρυμμένα χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.
Η περιγραφή που είχε δώσει πριν από μερικούς μήνες η τραυματίας σύζυγος δερματολόγου, και η σύζυγος του δικηγόρου, θύματα της συμμορίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ασύλληπτα μέλη της ίδιας συμμορίας.
Το Τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, έχει αναλαβει την προανάκριση και διερεύνηση για τη σύλληψη των μέλων της επικίνδυνης συμμορίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport