Πετρούπολη: Απολογείται η παιδοκτόνος, “Έβαλα στο στόμα του μωρού χαρτί, το έβαλα σε σακούλα, είπα στη μητέρα μου, “πέτα την”!”

Ανάμεσα σε λυγμούς και αναφιλητά, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η 20άχρονη Αλβανίδα από την Πετρούπολη πως διέπραξε τη δολοφονία του νεογέννητου μωρού της το Φεβρουάριο του 2018.

Την μετατροπή της κατηγορίας από το αδίκημα της εκ προθέσεως ανθρωποκτονία σε παιδοκτονία, που τιμωρείται με ελαφρύτερη ποινή, εισηγήθηκε η Εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την 19άχρονη από την Πετρούπολη . Ωστόσο για τη μητέρα της 20άχρονης, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη για ανθρωποκτονία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της. Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της.

Η μητέρα είχε τη γνώση και παρόλαυτα δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό» είπε ο εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικία στο πρόσωπο της 19χρονης» .

Η ακαροαματική διαδικασία, έχει στο εδώλιο την 20άχρονη μητέρα του νεογνού, η οποία έχει αφεθεί ελεύθερη υπό όρους, και η μητέρα της, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα. Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο του νεογνού, το οποίο στην συνέχεια πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων.

«Ντρεπόμουν. Ήμουν η χοντρή του σχολείου. Ήμουν η κόρη της Αλβανίδας που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά. Με έχουν πει και μπάσταρδο επειδή οι γονείς μου παντρεύτηκαν αργότερα. Βγαίνω έξω και φοβάμαι.. Φοβόμουν πως θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν στην οικογένεια».
Η 20άχρονη ισχυρίστηκε στην απολογία της, ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος πριν τον 7ο μηνα κύησης, και επιχείρησε να απενοχοποιήσει τη μητέρα της από την υπόθεση.«Δεν πήγα στο γιατρό, γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένειά μου».

Όπως ανέφερε, γέννησε μόνη της στο μπάνιο του σπιτιού που έμενε με την μητέρα της, ακολουθώντας τις οδηγίες που είχε δει στο διαδίκτυο. «Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν.. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα…Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί..». Η κατηγορουμένη υποστήριξε πως έβαλε χαρτί στο στόμα του μωρού και το έβαλε σε μία σακούλα. «Έδωσα την σακούλα στην μητέρα μου και της είπα «πέτα την!»».
«Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω».
Η 20άχρονη δήλωσε ότι θα ήθελε πλέον να κάνει μία νέα αρχή, να τελειώσει το σχολείο και να δουλέψει, και κατέλησε στην απολογία της, «όλη η οικογένειά μου να ενωθεί και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο πια».

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.