“Περπατάδα” σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, για τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Νυχτερινοί περίπατοι – έλεγχοι για τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το ΓΓ του Υπουργείου, κσι Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ξεκίνησαν στο κέντρο της Αθήνας, και συνεχίζονται  σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, με έναρξη από το Μενίδι και στη συνέχεια στη Μάνδρα.

Βραδινές.. περπατάδες  ξεκίνησαν (06/05) ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συνοδευόμενοι από Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να .. διαπιστώσουν το αληθές των δημοσιευματων του τύπου..
Για δύο ώρες τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη (06/05, 23.45- 07/05, 02.30) όπως ανέφερε ο ΓΓ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, μαζί με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Γ.Διαμαντόπουλο και τον Επιτελάρχη Εμ.Κατριαδάκη, περπάτησαν σε “ασφαλές περιβάλλον” σε Σύνταγμα, Ομόνοια, Αγ. Παντελεήμονα και Πλ. Βικτωρίας και Μοναστηρακίου και όπως ανέφεραν, διαπίστωσαν μια ασφαλή πόλη, με πεζές περιπολίες και ομάδες δικυκλης Αστυνόμευσης.
Όπως παραδέχθηκε ο Δ.Αναγνωστάκης, δεν είναι ακριβές το δείγμα, αλλά διαπίστωσε.. “έντονη αστυνομική παρουσία” αν και όπως ανέφερε ήταν μια απρογραμμάτιστη”περπατάδα”, ωστοσο είχαν επικοινωνήσει μόλις δύο ώρες νωρίτερα, με τον Αττικάρχη ώστε να ενημερωθεί για την συμμετοχή του στην.. “περπατάδα”. Οι ένστολοι με τους οποίους συνομίλησαν, δεν έθεσαν μισθολογικά ζητήματα αλλά προβλήματα της καθημερινότητάς του. «Κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες σε προσωπικό, πόρους, προσπαθούμε να βρούμε ευέλικτες δράσεις για να ανταπεξέρθουμε» ανέφερε ο ΓΓ του Υπουργείου, προσθέτοντας πως είδαν και κακές εικόνες, με άστεγους, λαθρομετανάστες, καταστάσεις για τις οποίες δεν μπορεί να “πράξει”, μόνο η ΕΛ.ΑΣ.
Την ερχόμενη Δευτέρα (11/05) θα περιηγηθούν στο Μενίδι και θα συνεχίσουν σε Μάνδρα και περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, ομάδα 24ων Αστυνομικών, θα περιπολούν στο ωράριό τους μία περιοχή, η οποια θα εναλλάσεται με αναφορά στους εγκληματικούς δείκτες όπως εντοπίζονται σε σημεία της Αττικής, συνεπικουρικά με τις δράσεις των αστυνομικών τμημάτων των περιοχών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport