Περιστέρι: Συλλήψεις μελών της «Μασόβκα» για την επίθεση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών

Σε δύο συλλήψεις μελών τάγματος εφόδου αναρχικής ομάδας, για την καταδρομική επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Περιστέρι, προχώρησε η Κρατική Ασφάλεια

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, δύο μέλη της αναρχικής ομάδας «Μασόβκα», η οποία ανέλαβε με κείμενο ανάληψης ευθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου την καταδρομική επίθεση (12/02) στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Περιστέρι, συνέλαβαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας της Δ.Α.Αττικής.

Πρόκειται για ομάδα που προσδιορίζεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, με δράση από το 2018, ενώ σε κείμενο που δημοσίευσε, στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστήριζαν ότι, «… αρνούμαστε το ψευτοδίλημμα, νομιμότητα-παρανομία γιατί η βία που δέχεται η τάξη μας είναι καθολική, οπότε και η κοινωνική αυτοάμυνα θα πρέπει να είναι ανάλογη».

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφαλείας προχώρησαν στην ταυτοποίηση στοιχείων των δύο νεαρών οι οποίοι έχουν αποτυπωθεί και στο βιντεοληπτικό υλικό που δημοσίευσαν στην ανάρτησή του στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, κατά την άφιξη του τάγματος εφόδου στο χώρο που στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Περιστέρι, ενώ ανέγραφαν το σύνθημα «απέλαση στον Βαρβιτσιώτη» απορρίπτοντας κατά την αποχώρησή τους, φειγ βολάν.

Σε έρευνα (12/02) στις οικίες των δύο συλληφθέντων οι Αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, κατέσχεσαν μεταξύ άλλων πειστηρίων, και τα ρούχα που φορούσαν οι δύο ταραξίες με τις κουκούλες στην καταδρομική επίθεση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Λίγο μετά την καταδρομική επίθεση στο γραφείο του, με ανάρτησή του στο Twitter o Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανέφερε, «Για άλλη μία φορά το γραφείο μου γίνεται στόχος των γνωστών αγνώστων. Να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να με φοβίσουν. Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία θα τους νικήσουν!».