Περιστέρι: Μαθητές διαψεύδουν καταγγελία της Ένωσης Γονέων για “εισβολή” και “ανάκριση” μαθητών από Αστυνομικούς στο ΓΕΛ

Σε αποκατάσταση της αλήθειας για την καταγγελία από την Ενωση Γονέων Περιστερίου, σχετικά με Αστυνομική παρουσία εντός των συστεγαζόμενων Σχολικών Συγκροτημάτων του Περιστερίου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί παρόντες στο περιστατικό, διαψεύδουν όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, και σε αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων παραθέτουν τις μαρτυρίες τους. Όπως αναφέρουν, από την περασμένη Παρασκευή (16/04) τα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο ΓΕΛ καθώς επίσης το ΕΠΑΛ που γειτνιάζει, τελούσαν υπό κατάληψη, η οποία έπειτα από διαβουλεύσεις μαθητών και εκπαιδευτικών έληξε με σκοπό τα μαθήματα να συνεχιστούν κανονικά .

Ενώ ήταν σε εξέλιξη το σχολικό πρόγραμμα, μαθητές υπέρ της κατάληψης με τη συνοδεία εξωσχολικών, εισέβαλαν στο Σχολικό Συγκρότημα υπερπηδώντας τα κάγκελα, αναζητώντας κάποιους από τους μαθητές που είχαν εκφραστεί ανοιχτά τον τερματισμό της κατάληψης. Ένας από τους μαθητές προσέφυγε στο γραφείο των καθηγητών για να προστατευτεί. Εκ των εκπαιδευτικών των ΓΕΛ, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των εξωσχολικών, τους ζήτησαν να απομακρυνθούν, χωρία ανταπόκριση.

Η Διεύθυνση των συστεγαζόμενων Σχολείων, υπό την ανησυχία κλιμάκωσης και έκτασης του επεισοδίου, καθώς οι εξωσχολικοί παρέμεναν στο χώρο αναζητώντας το μαθητή, ενημέρωσε την Αστυνομία.  Δυο Αστυνομικοί μετέβησαν στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου έπειτα από την κλήση της υποδιευθύντριας εκτελούσα χρέη Διεύθυνσης συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τα 15μελη του 7ο και του 10ο ΓΕΛ, σε λήξη του επεισοδίου. Οι μαθητές διαψεύδουν κατηγορηματικά την αναφορά της Ένωσης Γονέων Περιστερίου στην ανακοίνωσή της, για “ανάκριση στους μαθητές” και τονίζουν εμφατικά ότι η προσπάθεια που έγινε από το πλήρωμα του περιπολικού ήταν η εκτόνωση της έντασης και αποτροπή έκτασης με αφορμή τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την παρουσία των Αστυνομικών στο Γραφείο των Καθηγητών, δυο εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Περιστερίου μετέβησαν στο χώρο του Σχολείου και με ένταση απαιτούσαν διευκρινήσεις από την Υποδιευθύντρια, για την παρουσία των δύο ενστόλων, χαρακτηρίζοντας «φασιστικό» φαινόμενο την παρουσία τους μέσα στο Σχολείο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών παρόντες στις συζητήσεις, τα δύο μέλη της  Ένωσης Γονέων Περιστερίου, επέμεναν πως δεν θα επιλυθεί το πρόβλημα αν οι Αστυνομικοί προβούν σε οποιαδήποτε σύλληψη, εκ των εξωσχολικών. Αυτή η αξίωση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μαθητών του 7ου και 10ου Λυκείου Περιστερίου, καθώς όπως παραθέτουν περιστατικά με επιθέσεις από εξωσχολικούς σε βάρος συμμαθητών τους με διαφορετικές αφορμές κάθε φορά, τα τελευταία χρόνια είναι επαναλαμβανόμενες με απρόβλεπτες συνέπειες. Ενώ τονίζουν ότι συγκυρίες δεν έχουν ως συνέπεια σοβαρό η βαρύτατο τραυματισμό μαθητή. Η καταγγελία από την Ένωση Γονέων Περιστερίου, επισημαίνουν οι μαθητές των συστεγαζόμενων Σχολείων, είναι ψευδής και ανυπόστατη, και επισημαίνουν ότι δεν στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών του σχολείου που δέχθηκαν επίθεση.

Αίτημα των μαθητών των Σχολείων του Περιστερίου, είναι τόσο η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και η Δημοτική Αρχή της πόλης, να ανταποκριθεί σε προστασία της σχολικής κοινότητας, προκειμένου στο μέλλον να αποτραπούν ενέργειες που εκ του αποτελέσματος θα τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους.

_______________________________________

* Με πληροφορίες του PeristeriNews.gr