Ασπρόπυργος: Εγκατέλειψαν νεογνό τυλιγμένο σε κουβέρτα σε χωράφι

Το νεογνό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παίδων- Αγλαΐα Κυριακού» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όταν διερχόμενη γυναίκα το άκουσα να κλαίει και το διέκρινε μέσα στην κουβέρτα του, μέσα στο χωράφι που το είχαν εναποθέσει

Γυμνό και τυλιγμένο σε μια κουβέρτα με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, εκτεθειμένο στο ύπαιθρο είχαν εγκαταλείψει το νεογνό οι γεννήτορές του. Διερχόμενη πεζή γυναίκα από τη Γεωργία αντιλήφθηκε περίπου στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/04) το κλάμα του από χωράφι στη θέση Ψάρι στον Ασπρόπυργο, αναζήτησε την προέλευση του ήχου, εντόπισε το νεογέννητο κοριτσάκι ανάμεσα σε σκουπίδια, και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο «Παίδων- Αγλαΐα Κυριακού» όπου και παραμένει σε νοσηλεία. Σύμφωνα με τους γιατρούς είχε γεννηθεί μέχρι πριν από 24ώρες από τη στιγμή που εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο στο χωράφι .

Από τα προανακριτικά στοιχεία που έχουν προκύψει, το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο χωράφι όπου εντοπίσθηκε και εγκαταλείφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας που το εντόπισε η Γεωργιανή. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, η Γεωργιανή κλήθηκε σε κατάθεση για να περιγράψει όσα γνωρίζει, και τη στιγμή που εντόπισε το νεογνό.

Από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας διεξάγεται έρευνα σε Νοσοκομεία της Αττικής αλλά και σε δομές λαθρομεταναστών στο ενδεχόμενο η λεχώνα να ζήτησε ιατρική φροντίδα μετά τον τοκετό, ενώ αναζητείται και η λεχώνα που το γέννησε και το εγκατέλειψε .