Περιστέρι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε μεσήλικα ενώ ασελγούσε σε έφηβο με νοητική υστέρηση

Ο Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλλαβε επ’ αυτοφώρω σε αθλητικές εγκαταστάσεις στη Δυτική Αττική, τον μεσήλικα να ασελγεί σε έφηβο με νοητική υστέρηση

Ο αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. εκτός υπηρεσίας, ενώ βρισκόταν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στη θέση Χωράφα στην περιοχή του Περιστερίου (11/04-17.00) εντόπισε τον 74χρονο, ο οποίος θώπευε και ενεργούσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 16χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση.

«Είχα πάει για να αθληθώ στο χώρο του στίβου. Κατά τη διάρκεια που έτρεχα στο στίβο είδα τον κύριο με το ανήλικο παιδί στο παγκάκι. Μετά ξαναπέρασα, πάλι κάτι είδα και δεν μου άρεσε οπότε κοντοστάθηκα σε ένα σημείο και απλά παρατήρησα τις κινήσεις. Δεν μου άρεσε ότι άπλωνε χέρι συνέχεια στο παιδί. Να το χαϊδεύει στο στήθος, στην κοιλιά, στο λαιμό. Κατάλαβα ότι δεν το γνώριζε και αυτό με παραξένεψε ουσιαστικά οπότε έμεινα σε ένα σημείο και τους παρακολουθούσα. Αποπειράθηκε να φιλήσει το παιδί στο πρόσωπο, εκείνο αποτραβήχτηκε. Μετά από λίγο αντιλήφθηκε ο κύριος πως εγώ τους παρακολουθώ και πήγε να φύγει», περιγράφει ο αστυνομικός .

«Του φάνηκε περίεργο που ανακατεύτηκα για όλο αυτό το θέμα οπότε του είπα ποια είναι η ιδιότητά μου, του έδειξα την ταυτότητά μου και του ζήτησα να παραμείνει στο σημείο μέχρι να έρθει περιπολικό και να τον οδηγήσει στο Αστυνομικό Τμήμα. Το ότι είμαι εκτός υπηρεσίας δεν σημαίνει ότι παύω να είμαι αστυνομικός. Αστυνομικός είμαι όλο το 24ωρο. Οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη οποιουδήποτε συναδέλφου πρέπει να πράξουμε αυτά που γνωρίζουμε με βάση τις εντολές που έχουμε πάρει από την Υπηρεσία μας. Δεν μπορούσα να κλείσω τα μάτια μου σε μια τέτοια εικόνα. Και ιδιαίτερα με ένα παιδί το οποίο με τα θέματα που είχε δεν μπορούσε να αντιληφθεί την απειλή που δεχόταν εκείνη τη στιγμή. Μου κίνησε την περιέργεια ότι το παιδί αποτραβήχτηκε σαν να μην ήθελε», ανέφερε ο αστυνομικός.

Ο 74χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της κατάχρησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου, καθώς σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.