Περιορισμένη διάθεση ηλεκτρονικών εισητηρίων Αστυνομικούς- υπό κριτήρια- για κίνηση με ΜΜΜ

Το ζήτημα με τη χορήγηση της ηλεκτρονικής κάρτας μετακίνησης για τα ΜΜΜ στους ενστολους βρίσκεται σε επεξεργασία εκδοσης Νομοθετικής Ρύθμισης.

Με τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και του Υποδομών & Μεταφορών να επεξεργάζονται σχέδιο Νομοθετικής Ρύθμισης για τις μετακινήσεις των ενστόλων με τα ΜΜΜ, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιοι και πόσοι ένστολοι θα είναι δικαιούχοι.

Συμφωνα με πληροφορίες τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα δικαιούνται οι Αστυνομικοί για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις τους με προσωποποιημένες κάρτες.

Δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των Αστυνομικών που θα λάβουν τα ηλεκτρονικά καρτοεισητηρια

Σχετική πρόβλεψη αναμένεται και για  άλλες κατηγορίες υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα, που μετακινούνται με τα ΜΜΜ για τις υπηρεσιακές τους ανάγκες.
Κι ενώ το σχεδιο της Νομοθετικής Ρύθμισης βρίσκεται υπό επεξεργασία, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι Αστυνομικοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο και για τις μετακινήσεις τους από/προς την Υπηρεσία, κατά τη μετάβασή τους και αποχώρηση για υπηρεσιακές ανάγκες.

Αναμένεται με την ολοκλήρωση του σχετικού προσχεδίου να λάβουν γνώση οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών οι οποίοι έχουν ήδη ζητήσει σχετική ενημέρωση καθώς το ζήτημα αφορά το σύνολο του ένστολου προσωπικού.