“Δια πασα φυλαξη… η ΕΛ.ΑΣ” σε ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικό

Αλλαγές στη φύλαξη του ΜΕΤΡΟ, καθώς απεμπλέκονται οι security και ανατίθεται η φύλαξη ΜΕΤΡΌ και ΗΣΑΠ… στην  ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη από το 2018 τη φύλαξη των σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ θα αναλάβουν περίπου 200Αστυνομικοί και πρόκειται να απεμπλακουν οι εταιρείες security. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών θα αντιμετωπίζονται επι τόπου – εντος σταθμου και οχι εντος συρμού- ποινικά αδικήματα (πχ κλοπές) μέσα στο ΜΕΤΡΟ και τον Ηλεκτρικό αλλά και βανδαλισμοί ακυρωτικών εισιτηρίων και φθορές, στην κοινή παρουσία των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών για την υπόθεση εξαπάτησης του ΟΣΕ από επίορκους υπαλλήλους και Ρομά την οποία εξιχνίαση η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Παράλληλα ο Νίκος Τόσκας επεσήμανε ότι έχουν υπολογίσει- για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός- θα διατεθούν οι 200 Αστυνομικοί, (εκτος υπηρετούντων σε  ΔΙ.ΑΣ και ΟΠΚΕ), που θα συνεχίσουν στα καθήκοντά τους.

Στόχος, η προστασία της δημόσιας περιουσία και της ασφάλειας των πολιτών, και οι ελεγκτές να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, απερίσπαστοι.

Στο σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη να τοποθετηθούν Αστυνομικοί- σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό- και στο κέντρο ελέγχου των καμερών ασφαλείας, όπου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σχετική διάθεση.