Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Στη Μυτιλήνη, 27.000 οι “μετανάστες”- Απροσπέλαστα τα ΑΤΜ όταν παίρνουν το επίδομα

Ως «χειροβομβίδα που έχει απασφαλιστεί» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό και την κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

«Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα που η κυβέρνηση το πήρε επιπόλαια. Χρειάζονται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς τους πολίτες. Απτά και εφαρμοσμένα μέτρα πρέπει να υπάρξουν» ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στον ΘΕΜΑ 104,6

Ο Κώστας Μουτζούρης επεσήμανε ότι  οι κάτοικοι των νησιών «βλέποντας ότι οι αφίξεις είναι συνεχείς δεν πιστεύουν ότι θα αρκέσει το νέο κλειστό κέντρο. Επειδή έχουν ακούσει πολλές εξαγγελίες και δεν υλοποιήθηκε καμία, όλοι είναι δύσπιστοι καθώς πιστεύουν ότι είναι ένας τρόπος να χτιστεί μια άλλη δομή». Ενω παρατήρησε, ότι «όταν ήταν το απαγορευτικό απόπλου πριν από 10 ημέρες, σε μια ημέρα είχαμε 283 αφίξεις με καρυδότσουφλα ενώ τα μεγάλα πλοία δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν».

Περιγράφοντας, τις εικόνες για το πώς ζουν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης με την παρουσία των χιλιάδων λαθρομεταναστών είπε ότι «όταν παίρνουν το βοήθημα οι μετανάστες τα ΑΤΜ είναι απροσπέλαστα για 4-5 ημέρες, μέρα-νύχτα».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε όλη την Μυτιλήνη ζουν 27.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ από αυτούς 22.000 είναι στη Μόρια. «Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα που η κυβέρνηση το πήρε επιπόλαια. Χρειάζονται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς τους πολίτες. Απτά και εφαρμοσμένα μέτρα πρέπει να υπάρξουν» κατέληξε ο Κώστας Μουτζούρης.