Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ- ΠΣ: Αναμονή για το ΚΥΣΕΑ και την έναρξη της διαδικασίας για Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που για την ανθρωπογεωγραφία της ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση για τις Κρίσεις της ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας -Τέταρτη (22/01)- αναμένεται η σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ για τους Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Πληροφορίες του Nantiareport.gr τοποθετούν την ημερομηνία το ερχόμενο Σάββατο (25/01) -εκτός και αν η διαδικασία ξεκινήσει από την Παρασκευή (24/01) και ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο- ώστε η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου να βρει τους απερχόμενους σε διαδικασία αποχώρησης και τους παραμένοντες και προακτέους να συμμετέχουν στο σχεδιασμό των επιχειρησιακών δράσεων για τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ

αναμένεται η σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ για τους Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας θα είναι περιορισμένες για την ΕΛ.ΑΣ καθώς προηγήθηκαν οι “mini” κρίσεις τον περασμένο Ιούλιο. Ενω πιο βαθιές αναμένονται οι Κρίσεις στην επετηρίδα για τους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr παραθέτουν την εκτίμηση ότι στη θέση του παραμένει ο Αρχηγός  της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης καθώς υπάρχει πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας πνεύματος με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρμόδιο  σε θέματα αντεγκληματικής πολιτικής, Λευτέρη Οικονόμου. Επίσης- από την ίδια πηγή ενημέρωσης- ούτε ο Υπαρχηγός της της ΕΛ.ΑΣ καθώς παραμείνει στη θέση του ο Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Αλλαγές ωστόσο αναμένονται σε κομβικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική.

Για το Πυροσβεστικό Σώμα ωστόσο οι αλλαγές ως προς τους Αξιωματικούς που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις ευθύνης και με δεδομένο το νέο ΠΔ που αλλάζει για το ένστολο προσωπικό του Σώματος και τη ΓΓΠΠ αναμένονται σαρωτικές.