Πέραμα: Την διαθεσιμότητα των επτά Αστυνομικών ζητά ο συνήγορος της οικογένεια του σεσημασμένου 21χρονου Ρομά

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της «Ελλάν Πασσέ», παραχώρησαν οι δικηγόροι Ηλίας Γιαννόπουλος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Αλεξάνδρα Καραγιάννη για την υπόθεση καταδίωξης στο Πέραμα και την απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί

Να διερευνηθεί το ρατσιστικό κίνητρο, ζητάνε οι συνήγοροι της οικογένειας του σεσημασμένου 21χρονου Ρομά σε εμπλοκή με Αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα.
Μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Καμπαγιάννης ανέφερε ότι και οι τρεις επιβαίνοντες Ρομά στο κλεμμένο όχημα,  ήταν άοπλοι και κατήγγειλε ότι στο διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρεται ότι το θύμα γεννήθηκε το 2001, ενώ γεννήθηκε το 2003, όπως προκύπτει από θεωρημένο πιστοποιητικό της οικογενειακής κατάστασης.

Για όσα κατέθεσαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής στις απολογίες τους, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «δεν κατάφεραν να πετύχουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τέσσερα λάστιχα αυτοκινήτου για να ακινητοποιήσουν δήθεν το όχημα, κατάφεραν όμως τρία τραύματα στον θώρακα του Νίκου Σαμπάνη. Αυτό και μόνο δείχνει ποια ήταν η επιλογή τους και ποιος ήταν ο στόχος τους. Όλοι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί που κατέθεσαν οι αστυνομικοί, έχουν καταπέσει» και πρόσθεσε, «είναι εφεύρημα ότι ήταν οδηγός ο Νίκος Σαμπάνης. Ήταν συνοδηγός, αλλά χαλκεύτηκαν στοιχεία από την πλευρά των αστυνομικών για να τον εμφανίσουν ως οδηγό και ότι τον σκότωσαν δήθεν γιατί έκανε επικίνδυνες μανούβρες».

Ο ίδιος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, βρέθηκε στο  παράθυρο του όχημα το δακτυλικό αποτύπωμα του 14χρονου Ρομά ο οποίος εμφανίστηκε και δήλωσε ότι ήταν οδηγός του κλεμμένου οχήματος.

«Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή να διερευνηθεί το ρατσιστικό κίνητρο, γιατί έχουμε μία δολοφονία όπου πριν είχε διαβιβαστεί στο κέντρο ότι είναι τρία άτομα μέσα, που είναι αθίγγανοι (Ρομά) και έχουμε μία παραβίαση της εντολής και 36 σφαίρες, που δείχνουν μίσος, δείχνουν εμπάθεια», είπε ο Θανάσης Καμπαγιάννης για να καταλήξει ότι «θέλουμε να φτάσουμε σε ένα δικαστήριο στο οποίο θα αποδοθεί δικαιοσύνη».