Πέραμα: Πένθος στη ΔΙΑΣ Πειραιά- Κατέληξε Ειδικός Φρουρός, βλήθηκε από βολίδα όπλο του Ειδικού Φρουρού αδελφού του

Στα βαρύτατα τραύματά του, κατέληξε 25άχρονος Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά, ύστερα από σοβαρό ατύχημα με υπηρεσιακό όπλο μέσα στο πατρικό του στο Πέραμα

Σε “αδέξιο χειρισμό όπλου χωρίς ασφάλεια με σφαίρα στη θαλάμη και απειρία σε μάχιμους νέους Ειδικούς Φρουρούς, με εκπαίδευση” αποδίδουν συνάδελφοί τους Αστυνομική το τραγικό δυστύχημα με το όπλο του ενός από τα δύο αδέλφια αμφότεροι υπηρετούντες στην ΕΛΑΣ και νεκρός την μεγαλύτερο αδελφό.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές ενημέρωσης του NantiaREport.gr, τα δύο αδέλφια ο 21άχρονος Νίκος  και ο 25ετών Αργύρης, της τελευταίας σειράς Ειδικών Φρουρών (2019) υπηρετούντες στην Άμεση Δράση – ΔΙΑΣ Πειραιά, το βράδυ του Σαββάτου (24/10-22.00) είχαν επισκεφτεί τον πατέρα τους Σωφρονιστικό Υπάλληλο του Κορυδαλλού , στο πατρικό τους στο Πέραμα.

Ο 25άχρονος Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά, είχε περιληφθεί στους νέους υπό ένταξη στην ομάδα ΔΡΑΣΗ και από τη Δευτέρα (26/10) θα συμμετείχε σε εκπαίδευση. Ενώ ο 21άχρονος επίσης Ειδικός Φρουρός αδελφός του, είχε παραλάβει το νεοαποκτηθέν ιδιωτικό του όπλο Glock 9mm και το περιεργαζόταν μέσα στο πατρικό τους με τον 25άχρονο αδελφό του να κάθεται απέναντί του. Σε αδέξιο χειρισμό του 21άχρονου Ειδικού Φρουρού, ενδεχομένως κατά την απογέμιση του όπλου,  μια βολίδα από τη θαλάμη, έπληξε τον 25άχρονο αδελφό του τραυματίζοντάς τον βαρύτατα στο κεφάλι. Άμεσα ο 25άχρονος Ειδικός Φρουρός, μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο όπου κατέληξε (25/10-03.50) στα βαρύτατα τραύματά του.

Ο 21άχρονος Ειδικός Φρουρός και αδελφός του 25άχρονου, κρατείται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, και μη ορθή φύλαξη όπλου, το οποίο έχει κατασχεθεί ενώ έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας Πειραιά .

Για τις συνθήκες του δυστυχήματος, διενεργείται προανάκριση.