Πέραμα: Έλαβε αποφυλακιστήριο και με ρέπλικα πολεμικό τυφέκιο συνέχισε τις ληστείες- Συνελήφθη απο ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Σε δυο περιπτώσεις με πρόθεση τη ληστεία είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης με το αποφυλακιστηριο “στο χέρι” ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης

Με  ρέπλικα πολεμικό τυφεκιο με κομμένη κάνη και κοντάκι, εισέβαλε σε φαρμακεία με απειλή προς τους υπαλλήλους και άδειασε το ταμείο. Επανέλαβε την πράξη του την ίδια ημέρα σε δεύτερο φαρμακείο πριν συλληφθεί από ΔΙΑΣ (5/12)

Η πρώτη περίπτωση ληστείας για τον 41χρονο καταγγέλλεται απο υπάλληλο φαρμακείου επί της οδού Κανάρη. Ο δράσης εισέβαλε στο χώρο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και υπό την απειλή της ρέπλικας αξίωνε από τον ιδιοκτήτη και τον υπάλληλο τα χρήματα του ταμείου. Οι δύο άνδρες αντεδρασαν άρπαξαν την κάννη του όπλου που κρατούσε ο 41χρονος βρεθηκαν να συμπλέκονται με το δράστη εντός του φαρμακείου. Διερχόμενοι αντιλήφθηκαν την κατάσταση και κάλεσαν την Αστυνομία. Ο δράστης, προκειμένου να διαφύγει, χτύπησε με τη λαβή του όπλου τον υπάλληλο στο κεφάλι και απομακρύνθηκε τρέχοντας.

Ο 41χρονος απο το Πέραμα, στη συνέχεια, εισέβαλλε σε φαρμακείο στην οδό Βουρδούμπα στο κέντρο της Αθήνας απ όπου και άρπαξε τις εισπράξεις €430. Ο υπάλληλος κατήγγειλε την ληστεία ενώ έδωσε τα χαρακτηριστικά του δράστη σε περιγραφή.

 Από αναζητήσεις της ΔΙΑΣ Αθηνών εντόπισαν και προχώρησαν σε σύλληψη του 41χρονου, επί της οδού Λιοσίων και Γούσιου στα Πατήσια. Τα θύματα στις δυο περιπτώσεις αναγνώρισαν τον ύποπτο ως δράστη των ληστειών, ενώ στην κατοχή του εντοπίσθηκαν τα χρήματα που απέσπασε από το δεύτερο φαρμακείο. Στο παρακείμενο σημείο τα πληρώματα της ΔΙΑΣ εντόπισαν και το όπλο ρέπλικα το οποίο χρησιμοποίησε και είχε απορρίψει για να αποφύγει τις συνέπειες του Νόμου.

Ο 41χρονο από το Πέραμα ειχε εκτίσει ποινή φυλάκισης  για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, κι έλαβε υφ όρων απόλυση  πριν από 40 ημέρες οπως προέκυψε κατα την εξακρίβωση των στοιχείων του.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, παραδέχθηκε την πράξη του και συνελήφθη για απόπειρα ληστείας, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Με τη δικογραφία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.