Πέραμα: Ανήλικα Ρομά οι δράστες με νεκρό τον 21χρονο σεσημασμένο οδηγό- Κατηγορούμενοι οι Αστυνομικοί

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του νεκρού Ρομά οδηγού στο κλεμμένο όχημα στην αιματηρή συμπλοκή μετά από καταδίωξη καθώς και των ομόφυλων συνεργών του

Στο ένοπλο επεισόδιο, με νεκρό τον οδηγό του κλεμμένου οχήματος και τον τραυματισμό συνεργού του, από πυρά Αστυνομικών καθώς και έξι τραυματίες μέλη πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης, οι τρεις επιβαίνοντες του κλεμμένου- όπως αποδείχθηκε- οχήματος ταυτοποιήθηκαν στα στοιχεία Ρομά.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr για Ρομά, εκ των οποίων ο 21χρονος οδηγός του οχήματος σεσημασμένος  για κλοπές και διαρρήξεις. Πρώτη του σύλληψησε ηλικία 14ετων όταν είχε συλληφθεί για διάρρηξη και κλοπή. Παράλληλα σε Ρομα 16ετων ταυτοποιήθηκε και ο έτερος συνεργός του, τραυματίας με βολίδα στο χέρι, ο οποίος στην αρχή δήλωνε άρνηση να δηλώσει τα στοιχεία του, ενώ ο τρίτος που διαφεύγει ταυτοποιήθηκε στα στοιχεία 15 χρόνου ομόφυλού τους.

Κατά τη νεκροψία του ιατροδικαστή Πειραιά Ηλία Μπογιόκα, ο νεκρός φέρει περισσότερα από ένα τραύματα από βολίδες στο σώμα, ωστόσο η ολοκλήρωση της νεκροτομής,  τη Δευτέρα (25/10) θα προσδιορίσει επακριβώς τα αίτια θανάτου του 21χρονου Ρομά.

Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισε (22/10-23.45) και έκρινε ύποπτο το λευκό όχημα με το σπασμένο φινιστρίνι, για το οποίο προέκυψε ότι είχε κλαπεί νωρίτερα από την περιοχή του Αγίου Ι.Ρεντη, να κινείται στη Λ.Θηβών, κι έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει.

Ο 21χρονος Ρομα, ανέπτυξε ταχύτητα σε μια προσπάθεια να διαφύγει και η καταδίωξη διαμέσου του Χαϊδαρίου κατέληξε στο αδιέξοδο των οδών Φρίξου και Ιωνίας στο Πέραμα. Σε ελιγμό διαφυγής ο 21χρονος Ρομά διεμβόλισε υπηρεσιακα δίκυκλα της ΔΙΑΣ τραυματίζοντας τους Αστυνομικούς.

Ένστολος της ομάδας για να ανακόψει την πορεία τους, ενήργησε πυρά, τραυματίζοντας σοβαρά τον 21χρονο οδηγό του οχήματος ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του. Ενω τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι συνομήλικος συνεργός  τους ο οποίος και συνελήφθη ενώ ο 15χρονος συνεπιβάτης του οχήματος διέφυγε από το σημείο και αναζητείται.

Για τους επτά αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στην καταδίωξη και το ένοπλο στη συνέχεια, σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά. Πρόκειται για έξι Αστυφύλακες και τον επικεφαλής Υπαστυνόμο, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για πληρώματα της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, και το απόγευμα του Σαββάτου (23/10) αναμένεται να οδηγηθούν από Εισαγγελέα όπως προβλέπεται από τη διαδικασία σε κάθε συμβάν με νεκρό από αστυνομικά πυρά.