Πένθος και οδύνη για τους τρεις νεκρούς οπλίτες.

Πόνος, βαθιάς οδύνης, υπό την επήρεια- ακόμη- του σοκ, από το τραγικό δυστύχημα των τριών οπλιτών, απο έκρηξη βλήματος κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο πεδίο βολής του Βόλου. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι ταξίδεψαν (08^10) τους δυο λοχίες- ΕΠΟΠ και τον οπλίτη θητείας στο Βόλο και την Αχαΐα.

image

Ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των τριών οπλιτών, που βρήκαν το θάνατο στο πεδίο βολής του Βόλου, τήρησε το Σώμα της Βουλής, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλεια (08/10) για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα τους απονεμηθεί το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως.

Στα Πετρωτά Αχαΐας, τελέστηκε η εξωδιος ακολουθία του 19χρονου δεκανέα Φώτη Ανδρικόπουλου ήταν ο νεότερος ηλικίας 19 ετών δεκανέας, ο οποίος επρόκειτο να απολυθεί (20/10) ωστόσο επέλεξε η άδεια απολύσεως του να ακολουθούσε μέρα τη μοιραία-όπως αποδείχθηκε- εκπαιδευτική βολή.

image

Στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, η ακολουθία για τους επαγγελματίες οπλίτες, λοχία Αναστάσιο Μεζάλα, 34 χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από την Αθήνα, παντρεμένο και πατέρα ενός βρέφους 9 μηνών και το λοχία Γεώργιο Ορφανίδη, 33χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών.
Στρατιωτικές τιμές αποδόθηκαν από άγημα Πεζοναυτών, ενώ παραβρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και των τοπικών αρχών. Όταν τα δύο φέρετρα σκεπασμένα με την γαλανόλευκη βγήκαν από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα, αποτίοντας έτσι τον ύστατο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους πεζοναύτες.
Εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται ύστερα από επιτυχή χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται ο Υπολοχαγός, ο οποιος συμμετειχε στην ασκηση και τραυματισθηκε από θραύσμα από την κοιλιακή χώρα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport