Πειθαρχικό (ξανά) για τον Αντ.Αραβαντινό

Αφορμή για το Υπ.Δικαιοσύνης οι αναφορές του μετά τη φονική συμπλοκή στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

«Υβρεις, ψεύδη και συκοφαντίες» χαρακτήρισε ο Υπουγός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, τις αναφορές του Αρχιφύλακα Αραβαντινού, και τόνισε ότι θα κληθεί άμεσα να λογοδοτήσει ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, με αφορμή την αιματηρή φονική συμπολοκή στο Ψυχιατρείο με έναν νεκρό και οχτώ τραυματίες μεταξύ των οποίων και το Αρχιφύλακα του ΨΝΚ (07/03)
Ο Αντώνης Αραβαντινός σε τηλεοπτικές δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αναφέρθηκε σε απειλές σε βάρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και στοχοποίησή τους από τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η δήλωση του Μιχάλη Καλογήρου:
«Οι ύβρεις, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες που διατύπωσε απόψε σωφρονιστικός υπάλληλος δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις φυλακές, αλλά χαρακτηρίζουν τον ομιλούντα. Γι’ αυτό θα κληθεί άμεσα να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών και των πειθαρχικών οργάνων.
Καλύπτω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχη Φυτράκη, ο οποίος υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική στο δύσκολο πεδίο του σωφρονιστικού συστήματος. Με την ίδια εμπιστοσύνη καλύπτω τα βαλλόμενα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.κ. Σταύρο Μαντακιοζίδη, Προϊστάμενο του Σώματος Επιθεώρησης και Παύλο Δουλάμη, Διευθυντή επιχειρησιακής επάρκειας. Η κοινή προσπάθεια για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος με όρους κράτους δικαίου συνεχίζεται».