Πειθαρχική ποινή, σε πέντε Αστυνομικούς για την επίθεση στο Γ.Κουμουτσάκο

Πέντε Αστυνομικούς, ανάμεσα τους και ο σύνοδος φρουρός του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσακου, αποδίδονται ευθύνες στο πλαίσιο της ΕΔΕ, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα, κατα τη διάρκεια της συγκεντρώσης διαμαρτυρίας Ποντιακων Συλλογων.
ΚΟΥΜΟΥ_ΛΟΥΚΟΣ_ΑΑΣυμφωνα με το αποτέλεσμα του πορισματος, της διοικητικής έρευνας, πρόκειται για τον Αστυνομικό Διευθυντή- επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα, τον επικεφαλής της ομάδας απο την Κρατική Ασφάλεια, τον επικεφαλής της ΔΥΑΤ στον Άγνωστο Στρατιώτη, καθώς και τον επικεφαλης της διμοιρίας που επενέβη στο περιστατικό κατά την επίθεση σε βάρος του Γιωργου Κουμουτσακου ενώ δε προέβη σε συλλήψεις (05/11).

Είχε προηγηθεί η απόφαση του αναπληρωτή Υπ.ΔΤ&ΠΡΟ.ΠΟ με εντολή του οποίου είχε διεξαχθεί ΕΔΕ για το επεισόδιο βίας σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ.
Οπως κατεθεσε ο Αστυνομικός επικεφαλής της διμοιρίας ο οποιος -χωρις να λάβει σχετικη εντολή- με τη μισή του ομάδα κινήθηκε στο σημείο της επίθεσης σε βάρος του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, δεν ειχε μαζί του ασύρματο για να καλέσει σε ενισχύσεις.
Στην απολογία του ο  επικεφαλης της ΔΥΑΤ στον Άγνωστο Στρατιώτη, ανέφερε οτι ηταν μακριά απο το περιστατικό και όλα όσα καταγράφηκαν σε βιντεοηπτικό υλικό, σημειώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθιστώντας αδύνατη την επέμβαση της ομάδας του.

Απο την πλευρά του ο συνοδος Αστυνομικός του Γιώργου Κουμουτσακου κατέθεσε οτι ειχε παραμείνει στο περιστύλιο της Βούλης σε συνεννόηση με το Βουλευτή, ενώ αναγνώρισε προσωπική ευθύνη καθώς οπως ανεφετε νωρίτερα δεν είχε προβεί σε κατόπτευση του χώρου.

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, επέβαλε στους πέντε Αστυνομικούς, χρηματικά πρόστιμα όπως προβλέπεται ως ανώτερη πειθαρχική ποινή.