ΜΟΔ Σύρου: Σε δικάσιμο η έφεση του Πακιστανού δράστη της επίθεσης στη Μυρτώ, στο νησί της Πάρου

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου αναμένεται να μεταχθεί ο Πακιστανός καταδικος για την επίθεση σε βάρος της 16άχρονης Μυρτούς στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, τον Ιουλίο του 2012 για την εκδίκαση έφεσης που άσκησε η συνήγορος του.

image

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου έχει προσδιοριστεί δικάσιμος (08/03) για την έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης, που έχει καταθέσει ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάζ, ως δράστης της βίαιης επίθεσης σε βάρος της 16άχρονης- σημερα- Μυρτούς, στις 22 Ιουλίου του 2012 στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.
Τον Ιανουάριο του 2014 ο κατ ομολογιαν δράστης Αχμέτ Βακάζ είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου σε ισόβια συν 25 χρόνια -μετά από πρόταση του εισαγγελέα της έδρας- για τη ληστεία σε ισόβια κάθειρξη, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε κάθειρξη 18 ετών, για την παράνομη εργασία σε κάθειρξη 3 μηνών και για τον βιασμό σε κάθειρξη 18 ετών. Ενώ με την ολοκλήρωση έκρισης της ποινής του, του έχει επιδικαστεί απόφαση διοικητικής απέλασης από τη χώρα.
Η δίκη είχε προσδιοριστεί την προηγούμενη Τρίτη (01/03) ωστόσο αναβλήθηκε μετά αίτημα των γονιών της Μυρτούς οι οποίοι ήθελαν να παραστούν στο δικαστήριο, καθώς βρίσκονται στη Βοστώνη. Η 16άχρονη πλεόν Μυρτώ έχει μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Βοστώνη από τις αρχές Ιουνίου.