ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Συνελήφθησαν τα μέλη της συμμορίας των “ληστών με τα σφυριά”

Συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της συμμορίας των “ληστών με τα σφυριά”, οι οποίοι εντόπιζαν τα ηλικιωμένα θύματα τους, με προφασεις εισέβαλλαν στις κατοικίες τους και με σφυριά τους κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα, ώστε να τους αποκαλύψουν τα σημεία που είχαν χρήματα και τιμαλφή. Δύο περιπτώσεις είχαν καταγγελθεί σε περιοχές του Πειραιά.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά συνέλαβαν δύο από τους δράστες της συμμορίας των “ληστών με τα σφυριά”. Πρόκειται για σεσημασμένους για κλοπές και χρήση ναρκωτικών.
Όπως διαπιστώθηκε, κατά την προανάκριση, οι δράστες εντόπιζαν μοναχικούς γέροντες, ή υπεργηρους στην περιοχή του Πειραιά, και πραγματοποιούσαν εισβολή στα σπίτια τους. Με σφυριά κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα στα θύματά τους, και στη συνέχεια διεφευγαν με τα κλοπιμαία.
Τρεις εισβολές σε σπίτια έχουν ταυτοποιηθεί, στα Καμίνια και στο Κερατσίνι, ενώ τα θύματα πρόσφατης επίθεσης στον Πειραιά- σε βάρος ηλικιωμένης και του 35άχρονου γιου της, νοσηλεύονται στο Τζάνειο- ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους σε δύο ληστείες και μια δολοφονία στην περιοχή του Πειραιά.
Μαρτυρίες γειτόνων ανέφεραν ότι «ενας νεαρός εισέβαλε στο σπίτι της γυναίκας και τη βασάνισε ανελέητα. Τη χτυπούσε στα νεφρά και τα πόδια με κλωτσιές και της φώναζε ώστε να τους δώσει όσα χρήματα είχε. όπως μου είπε το ίδιο το θύμα την έγδυσε, αφήνοντάς την μόνο με το εσώρουχο, την έδεσε και της έδινε να φάει σκόνη πλυντηρίου. Την τρυπούσε με βελόνες σε όλο της το κορμί μέχρι να του αποκαλύψει το σημείο που είχε χρήματα αλλά εκείνη δεν είχε τίποτα στο σπίτι. Ουρλιαζε μήπως την ακούσει κάπιος γείτονας αλλά δυστυχώς δεν την άκουσε κανείς. Τελικά ο ληστής την παράτησε νομίζοντας πως έχει πεθάνει».
Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν δύο από τα πέντε μέλη της σπείρας, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη των συνεργών τους.
Συνελήφθη (19/02) η ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου στον Πειραιά, στο οποίο πωλούσαν τα κλοπιμαία οι δράστες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport