ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Στον εισαγγελέα ο Αλβανός Armben Bako. (ΦΩΤΟ)

Ο Αλβανός Armben Bako, οδηγηθηκε (27/11) ενώπιον της Εισαγγελέως Πειραιά, αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, από την οποία ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο (28/11). Μαζί του παραπέμπεται κι ένας 23χρονος ομοεθνής του, με την κατηγορία της υπόθαλψης ο οποίος τον φιλοξενούσε στο υπόγειο διαμέρισμα στο Γουδί,  όπου και συνελήφθη.

Η 24χρονη Αλβανή που είχε περάσει το βράδυ της Πέμπτης (20/11) με τον Αλβανό Armben Bako,  στο ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ στο Μικρολίμανο και την οποία συνάντησε το βράδυ του ένοπλου έξω από το μπαρ,  προσήχθη και εξετάστηκε, χωρίς να προκύψει εμπλοκή της στις ποινικές εμπλοκές του Bako, ωστόσο παραπέμφθηκε και αυτή, για υπόθαλψη.
image

Προετοιμαζε τη διαφυγή του στην Αλβανία ο  Armben Bako, όταν σε συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση,  συνελήφθη στο υπόγειο διαμέρισμα (26/11) της πολυκατοικίας στην Αγ.Λαύρας στο Γουδί.
Στην απολογία του, στους Αστυνομικούς ο επικίνδυνος Αλβανός, φέρεται να υποστηρίζει ότι “δε θυμάται το μακελειό στο Μικρολίμανο, δηλώνοντας ότι βρισκόταν υπό καθεστώς μέθης”, σύμφωνα με πληροφορίες, και φέρεται να δηλώνει ότι “διέφυγε μετά το ένοπλο στο μπαρ στην περιοχή του Μικρολίμανου, με ταξί”. Στη συνέχεια μέσω του 23χρονου κατέφυγε στο υπόγειο στο Γουδί όπου και συνελήφθη.
image

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο Armben Bako, αρνείται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του 44χρονου Γιάννη Κυριακόπουλου στο Μεταξουργείο, ενώ έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην επίθεση στο καφενείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Αποδέχεται επισης την επιθεση σε μπαρ της οδου Μοχαλακοπουλου, και υποστηρίζει ότι ” τον εκνεύρισε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και τον ανάγκασε να αντιδράσει, πυροβολώντας με το kalashnikov”. Ενώ για το καφενείο του Αγ. Παντελεήμονα αποδίδει σε “εντολή” μέσα σπο τις φυλακές για διαφορες με τον ιδιοκτήτη, τα κίνητρα της επίθεσης.
image

Πάρα την εκτεταμένη έρευνα (26/11)στο Μικρολίμανο, για τον εντοπισμό του kalashnikov, σε σημείο που προσδιόρισε ο Αλβανός κακοποιός από βατραχανθρώπους του ΛΣ, δεν εντοπίσθηκε το όπλο.
Με αρνητικά αποτελέσματα, συνεχίστηκαν(27/11) οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου . Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, βατραχάνθρωποι παρά τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, δεν κατάφεραν να βρουν το συγκεκριμένο όπλο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport