ΙΕΡΆΠΕΤΡΑ: Αεροδιακομιδή Ιρανής εγκύου από το πλοίο "BARIS"

Με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή Ιρανής εγκύου, από το φορτηγό πλοίο “BARIS”, σημαίας Κιριμπάτι, με 700 επιβαίνοντες, το οποίο κατεπλευσε ρυμουλκούμενο από τη φρεγάτα “ΥΔΡΑ”, στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

image

Το super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από τη Ρόδο (26/11-11.38), με σκοπό την αεροδιακομιδή της Ιρανης εγκύου, από το πλοίο “BARIS”, σημαίας Κιριμπάτι, που εντοπίσθηκε 40ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Ιεράπετρας. Το φορτηγό πλοίο έδεσε (27/11) ρυμουλκούμενο από τη φρεγάτα “ΥΔΡΑ”, στο λιμάνι της Ιεράπετρας.
Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε την Ιρανη με ασφάλεια στην 126 Σμηναρχία Μάχης, στο Ηράκλειο και από εκεί με σταθμό του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ. image

Πριν λίγο, η ΜΥΑ/ΛΣ, πραγματοποίησε ρεσάλτο για να συλλάβει τους 12ένοπλους δουλέμπορους που μετέφεραν τους 700 Σύρους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες του φορτηγού πλοίου.
Δύο τραυματισμένοι από μαχαίρι εντοπίστηκαν στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου «Baris» όταν όπως διευκρινίζεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του οι λαθρομετανάστες διαπληκτίστηκαν και προκλήθηκε ο τραυματισμός από μαχαίρι.
Για τα υπόλοιπα άτομα που επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο- πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν – ανάμεσά τους 100 παιδιά και 150 γυναίκες κάποιες εκ των οποίων σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και οι υπόλοιποι ηλικιωμένα άτομα στην πλειοψηφία τους-, διαπιστώθηκε ότι δε φέρουν συμπτώματα του επικίνδυνου ιού Έμπολα. Οι γιατροί, συνοδευόμενοι από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ανέβηκαν στο πλοίο και πραγματοποίησαν τον πρώτο υγειονομικό έλεγχο. Ενω βρίσκεται σε εξέλιξη η μετεπιβίβαση των πρώτων Συρων προσφύγων και λαθρομεταναστών σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος για τη μεταφορά τους στην Ιεράπετρα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport