Πειραιάς: Ο φύλακας εντόπισε ύποπτη βαλίτσα εξωτερικά οικίας εφοπλιστή- Είχε σημειωθεί έκρηξη πριν ενα χρόνο

Κινητοποίηση πληρωμάτων της Ασφάλειας και του ΤΕΕΜ για βαλίτσα η οποία κρίθηκε ύποπτο αντικείμενο στην αυλή οικίας εφοπλιστή στην οποία είχε σημειωθεί έκρηξη

(22/10-01.50) Λήξη συναγερμού για την βαλίτσα η οποία κρίθηκε ύποπτο αντικείμενο από το φύλαξα καθώς από τον έλεγχο στο εσωτερικό της διαπιστώθηκε ότι περιείχε ρούχα και υποδήματα.

Ο φύλακας εντόπισε (22/10-01.15) βαλίτσα στην αυλή της οικίας στην οδό Μαδύττου στον Πειραιά και κρίθηκε ύποπτο αντικείμενο. Άμεσα ενημέρωσε την Αστυνομία και στο χώρο μετέβησαν για έλεγχο πληρώματα της Ασφάλειας ενώ η Άμεση Δράση απέκλεισε την περίμετρο.

Τον Ιανουάριο (27/01 2020) έξω από την οικία ιδιοκτησίας του εφοπλιστή στην οποία διέμεναν οι ηλικιωμένοι γονείς του, άγνωστοι δράστες αναβάτες δικύκλου είχαν πυροδοτήσει αυτοσχέδια εκρηκτική κατασκευή με βραδύκαυστο φιτίλι και μασούρια δυναμίτιδα. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο σημειώθηκαν υλικές ζημιές.  Δέκα ημέρες πριν την βομβιστική ενέργεια, είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια και μπιτόνι με βενζίνη στα γραφεία της εταιρείας του, στην Ακτή Κουμουνδούρου στον Πειραιά.

Έξι μήνες αργότερα (29/07-03.50) οι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας στην οδό Παπαναστασίου, στην Καστελλα του Πειραιά χωρίς να έχει  προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Απο την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκάλεσε ολική καταστροφή στην είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ υλικές ζημιές έχει υποστεί και παρακείμενο κατάστημα. Θραύσματα από τη βόμβα εντόπισαν το κλιμάκιο της ΔΕΕ σε απόσταση έως και έξι μέτρων .

Λόγω της ιδιαιτερότητα της του στόχου, για την έκρηξη προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια.