Πειραιάς: Ληστεία με ομηρία σε τράπεζα – Άδειασαν ταμεία και θυρίδες

Με ομήρους τους πελάτες και υπαλλήλους, στο τράπεζικο υποκατάστημα, στον Πειραιά, οι ένοπλοι δραστες, άδειασαν θυρίδες και ταμεία

Πειραιάς, στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς (20/04-14.00) επιβάλλουν τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και θετουν σε κατάσταση ομηρείας, 8 στομα – πέντε υπαλλήλους της τράπεζας και τρεις πελάτες – για σχεδόν τρείς ώρες, με τους δράστες να διαφεύγουν (20/04-16.49).

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του nantiaReport οι τεσσερις δράστες έφεραν στην κατοχή τους συσκευή οξυγονοκόλλησης και ηλεκτρικά τρυπάνια. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και μάσκες σιλικόνης άδειασαν τις θυρίδες, ενω από τα ταμεία αφήρεσαν περίπου #€10.000.

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο (09/08 2016) οταν με modus operandi το οποίο παραπέμπει στην επιχειρησιακή δράση των δραστών της ληστείας στον Πειραιά, τέσσερις ένοπλοι, είχαν εισβάλλει σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στους Αμπελοκήπους. Οι δράστες έθεσαν σε καθεστως ομηρίας, από τις 14.15 ως τις 16.00 το απόγευμα (09/08 2016), τους 8 υπαλλήλους και τους 5 πελάτες που είχαν βρεθεί στο συγκεκριμένο παράρτημα της τράπεζας. Κίνητρο τους, η ληστεία και στόχος το περιεχόμενο στις θυρίδες, το χρηματοκιβώτιο και τα χρηματα στα ταμεία.

Με λήψη  καταθέσεων από πελάτες και υπαλλήλους και την επεξεργασία του βιντεοληπτικού υλικού από κλειστο κυκλώμα ασφαλείας της τράπεζας και παρακείμενων επιχειρήσεων διενεργείται προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών αναζητήσεις διεξάγει η Ασφάλεια.