Αμπελόκηποι: Ληστεία με ομηρία για πελάτες και υπαλλήλους

Οι 8 υπάλληλοι και οι 5 πελάτες παραρτήματος της τράπεζας Πειραιώς παρέμειναν σε κατάσταση ομηρίας…από τις 14.15 ως τις 16.00 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια ληστείας.

wp-1468658997333.jpg

Με μακρύκανα όπλα και πιστόλι οι τέσσερις δράστες εισήλθαν ως πελάτες, στο υποκατάστημα της τράπεζας στην Λεωφόρο Κηφισίας 64, στους Αμπελοκήπους- σε μικρη απόσταση από το κτίριο της ΓΑΔΑ- με σκοπό τη ληστεία και στόχο τις θυρίδες, το χρηματοκιβώτιο και τα χρηματα στα τταμεί.
Οι τεσσερις ενοπλοι, εισεβαλλαν σταδιακά στην τράπεζα (09/08-14.15) με την απειλη οπλων και πιστολιου, ακινητοποίησαν τους οκτώ υπαλλήλους και τους πέντε πελάτες.
Στο σημείο εσπευσαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης σε αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι υπευθύνοι του τραπεζικού καταστήματος ενημερωσαν τις Αρχες (στις 16.05) μόλις αποχώρησαν απο το τραπεζικό υποκατάστημα οι ληστές και οι υπάλληλοι αποδεσμεύτηκαν.
Η ψυχραιμία των δραστών- οι οποίοι δεν πτοηθηκαν απο το γεγονος οτι το υποκαταστημα βρισκεται σε μικρή απόσταση ποσταση απο το κτηριο της ΓΑΔΑ- και η αναμονή τους μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο του τραπεζικού καταστήματος, προβληματίζει τους Αστυνομικούς, ως προς την ταυτότητα και τη δράση τους, στο ενδεχόμενο να προκειται για ενέργεια απαλλοτρίωσης από νέα οργάνωση του «αντάρτικου πόλης». Προανακριση διενεργεια η Ασφαλεια Αττικής ενώ για τις έρευνες ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ληστές απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και τα ταμεία ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν άνοιξαν και τις θυρίδες.
Οι υπάλληλοι και οι πελάτες της τράπεζας (απο τις 17.00) δίνουν καταθέσεις στους Αστυνομικούς ενω εξετάζονται εικόνες από κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος και επιχειρήσεων στη γύρω περιοχή ενώ αναζητούνται μαρτηριες αυτοπτών. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες ειχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με μάσκες.