Πειραιάς: Επίθεση στη “Φαβέλα” με πέντε τραυματίες- Τραυματισμό δήλωσε και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα

Επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι “Φαβέλα”, στον Πειραιά ενώ ήταν σε λειτουργία και σε συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίσθηκαν αντιεξουσιαστές και “αλληλέγγυοι”, καθώς και μια διερχόμενη εξωτερικά ηλικιωμένη γυναίκα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι περίπου 15 δράστες της επίθεσης στο στέκι αντιεξουσιαστών επί της Ναυάρχου Βότση, στο Μικρολίμανο του Πειραιά, συνεπλάκησαν με άτομα του “χώρου” που είχαν φυσική παρουσία στο χώρο. Κατά την επίθεση, τραυματίστηκαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, και μια διερχόμενη ηλικιωμένη.

anananana

Σύμφωνα με τις καταγγελίες μελών του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου, οι εισβολείς αποδίδονται σε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο η Χρυσή Αυγή διαψεύδει την εμπλοκή μελών της στο επεισόδιο.

«Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή της σε επεισόδια στην περιοχή του Πειραιώς, επεισόδια τα οποία καταδικάζει απερίφραστα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής. «Οι επαγγελματίες συκοφάντες δεν είναι τυχαίο ότι προέβησαν σ’ αυτή την εκστρατεία λάσπης εναντίον μας μία ημέρα μετά την μεγάλη δημοσκόπηση, η οποία αναδεικνύει πανηγυρικά τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή. Ο δόλος τους είναι δεδομένος, γιατί προέβησαν στις ψευδολογίες τους χωρίς καν να λάβουν τον κόπο να ερωτήσουν την Χρυσή Αυγή για το συμβάν» προσθέτει και καταλήγει: «Η αστυνομία να κάνει το καθήκον της και να συλλάβει τους προβοκάτορες και όσους ευθύνονται για περιστατικά πολιτικής βίας, της οποίας συστηματικά είναι θύμα η Χρυσή Αυγή με την ανοχή του κράτους του Σύριζα. Ως γνωστόν μέχρι σήμερα για τις επιθέσεις που έχουν γίνει εναντίον γραφείων και στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν έχει συλληφθεί ποτέ κανείς» καταλήγει η δήλωση.

Στον αντιεξουσιαστικό στέκι του Πειραιά “Φαβέλα” τον περασμένο Ιανουάριο, είχε εκδηλωθεί εμπρηστική επίθεση, για την οποία είχαν συλληφθεί μέλη της ομάδας “ΑΠΕΛΛΑ”, με ιδεολογική προσέγγιση στον ακροδεξιό χώρο. Ενώ κατά την έναρξη λειτουργίας της «Φαβέλα» (03/2017), είχε καταγγελθεί αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους και την πόρτα του χώρου, με την υπογραφή “Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές” και “COMBAT18”.