Πειραιάς: Με δις ισόβια οι Αλβανοί δραπέτες της μεταγωγής στα Χανιά

Καταδικασμένοι σε ποινές δις ισόβια Για ανθρωποκτονίες οι βαρυποινήτες δραπέτες της μεταγωγής από πλοίο για τα Χανιά, στον Πειραιά.

Δύο Αλβανούς, με εγκληματικό και βαρύ ποινικό μητρώο, για υποθέσεις ναρκωτικών και ανθρωποκτονίας καταδικασμένοι σε δις ισόβια ειναι οι δραπέτες της μεταγωγής από το πλοίο της γραμμής για Χανιά (09/05-21.00). Πρόκειται για τους Αλβανούς βαρυποινήτες Halili Juliand ή “Νίκο” και Donjhie Alphonjo.

Alb_δραπετες_ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο 35άχρονος Αλβανός Halili Juliand ή «Νίκο» ειχε καταδικαστεί ως φυσικός αυτουργός στην κατ’ εντολή δολοφονία του Felim Mejhai και του 2,5ετων γιού του Cerri (29/11 2011) με ηθικο αυτουργό τον κακοποιό Βασίλη Βαρελά (κασκαντέρ του Τσακ Νόρις σε ταινίες του ’80), κρίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνος και ως δραπέτης αναζητείται σε εκτεταμένες έρευνες Αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Ενδεικτικό για την εγκληματική του συμπεριφορικότητα, δυο χρόνια νωρίτερα (2009) ειχε αποπειραθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια να εκτελέσει τον πρώην σύζυγο της μνηστής του Έλληνα κακοποιού.

Ο «Νίκο» είχε συλληφθεί σε επιχείρηση της ΕΚΑΜ στο Πόρτο Ράφτη

Ο 29άχρονος Αλβανός δραπέτης, Donjhie Alphonjo, έχει ποινική εμπλοκή σε ληστείες και έχει καταδικαστεί για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών. Είχε αποδράσει και πάλι από τα κρατητήρια Κορίνθου. Συνελήφθη οδηγήθηκε στις φυλακές Κέρκυρας, όπου και συμμετείχε στην ομαδική απόπειρα απόδρασης τον Αύγουστο του 2015.

Οι τέσσερις από τους εννέα βαρυποινήτες κατάδικοι με δις ισόβια, επρόκειτο να μεταγχθούν στα Χανιά με το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” (09/05-21.00) ωστόσο κατά την αποβίβαση τους από το Μεταγωγικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ Χανίων, αιφνιδίασαν τους έξι Αστυνομικούς συνοδούς τους και δραπέτευσαν.

Εξετάζεται σύμφωνα με μαρτυρίες, από πληροφοριες του Nantiareport.gr, “οι Αλβανοί δραπέτες να είχαν οργανώσει την απόδρασή τους πριν τη μεταγωγή τους από τις φυλακές Χανίων Κρήτης, καθώς φέρονται να αποδεσμεύτηκαν απο τις χειροπέδες που τους είχαν δεσμεύσει, είτε με αντικλείδι είτε με μεταλλικό έλασμα και να επιβιβάζονται σε κλειστούς τύπου οχήματα (βαν) κατατ τη διαφυγη τους απι τονεταγωγικο όχημα εντός του πλοίου της γραμμής”, σχολιάζουν Αστυνομικές πηγές στο Nantiareport.gr

Με τη συνδρομή του Λιμενικού ένας εκ των δραπετών ακινητοποιήθηκε ενω δεύτερος δραπέτης συνελήφθη από Αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, εξωτερικά και κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο επικίνδυνων Αλβανών βαρυποινητών συνεχίζονται.