Πειραιάς: Αρχιφύλακας και Υποδιοικητής Τμήματος σε αναρρωτική λόγω Covid19 “διαφώνησαν” σε έλεγχο της ΕΛΑΣ σε μπαρ

Υπόθεση με εμπλοκή Υποδιοικητή Αστυνομικού Τμήματος, και Αρχιφύλακας κατά τη διάρκεια ελέγχων στα μέτρα για Covid19 στον Πειραιά, ερευνά το Εσωτερικών Υποθέσεων

Η διαφωνία δύο Αστυνομικών – Αστυνόμου και Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ – επί της διαδικασίας σε βεβαίωση παράβασης με αυτόφωρη διαδικασία, κατά τη διενέργεια ελέγχου για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του Covid19 στον Πειραιά προκάλεσε παρέμβαση των “Αδιάφθορων”. Ωστόσο κατά την εξακρίβωση στοιχείων θαμώνα σε ελεγχόμενη επιχείρηση, προέκυψε η ιδιότητα του  Αστυνόμου, Υποδιοικητή  Αστυνομικού Τμήματος της Αττικής ο οποίος παράβαση του κατ οίκον περιορισμού που του είχε επιβληθεί ως θετικός στον κορωνοϊό, βρισκόταν σε άδεια σκοπού “επί θετικού αποτελέσματος covid σε εξέταση του, στις 22 Οκτωβρίου 2020”.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (23-24/10) κλιμάκια της ΕΛΑΣ με επικεφαλής Υπαστυνόμο της ΕΛΑΣ, ενεργούσαν ελέγχουν σε εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας σε τέσσερα μπαρ στην περιοχή της Τρούμπας στον Πειραιά. Όπως διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς του κλιμακίου ελέγχου, τα μαγαζιά λειτουργούσαν κανονικά με παραβίαση του ωραρίου κατά 20λεπτά και υπήρχε αριθμό πλέον των 20 ατόμων στο καθένα . Ωστόσο κατά την εμφάνιση των Αστυνομικών, οι επιχειρήσεις κατέβασαν τα φώτα (να εμφανίζουν εικόνα κλειστής επιχείρησης) και τη μουσική, ωστόσο στο χώρο παρέμεναν θαμώνες και προσωπικό . Σε βάρος των ιδιοκτητών και στους παραβάτες, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα και ενημέρωσαν την Άμεση Δράση για τη σφράγιση των καταστημάτων, όπως προβλέπεται .

Όπως αποτυπώνουν στην έγγραφη αναφορά προς την Υπηρεσία του οι ενεργούντες τον έλεγχο Αστυνομικοί , ενώ ήταν σε εξέλιξη η αυτόφωρη διαδικασία των προσαγωγών στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου, Πειραιά, μεταξύ των θαμώνων άνδρας με πολιτικά, διαμαρτυρήθηκε για την αυτόφωρη διαδικασία. Ο ίδιος, δήλωσε στέλεχος ΕΛΑΣ και υποστήριξε ότι η επιβολή της αυτόφωρης διαδικασίας και προστίμου, ήταν παράτυπη καθώς κατά την παρουσία των Αστυνομικών στο χώρο, το κατάστημα ήταν κλειστό και θα μπορούσε να το βεβαιώσει ενόρκως ο ίδιος ως μάρτυρας υπεράσπισης της ιδιοκτησίας της επιχείρησης , σε Δικαστήριο .

Όπως σημειώνεται από τον επικεφαλής Υπαστυνόμο , φέρεται να κατέθεσε πως τόσο ο Αρχιφύλακας όσο και ο Αστυνόμος Υποδιοικητής του ΑΤ, δεν παρενέβησαν με οποιοδήποτε τρόπο να παρακωλύσουν τις νόμιμες διαδικασίες ωστόσο εξέφρασαν διαφωνία για την ποινική παράβαση η οποία βεβαιώθηκε με την οποία ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία. Οι Αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο €150 ευρώ στον Αξιωματικό της ΕΛΑΣ καθώς και επιπλέον €3.000 πρόστιμο , για μη τήρηση όρων κατ οίκον περιορισμού “καραντίνας”.

Για την υπόθεση, έλαβε γνώση ο αναπληρωτής Διευθυντή της ΓΑΔΑ και ο Αστυνομικός Διευθυντή Πειραιά, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πειραιά, διεξάγεται προκαταρκτική έρευνας από το Εσωτερικών Υποθέσεων .