Πάτρα: “Τοξικό χάος”- Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της τοξικολογικής εξέτασης στην έρευνα της Τζωρτζίνας

Οι έρευνες σε Ανακριτικό πεδίο και ιατροδικαστική διερεύνηση είναι σε εξέλιξη, οι αρμόδιες Αρχές αναζητούν απαντήσεις στα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας της πρωτότοκης κόρης – από τις τρεις αδελφές – της οικογένειας από την Πάτρα η οποία κατέληξε πριν από περίπου ένα μήνα στο Νοσοκομείο

Τεκμηριωμένες αποδείξεις στα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις που έχουν προκύψει (ή εκφράζονται) αναφορικά με τους θανάτους  των τριών αδελφών της οικογένειας από την Πάτρα, αναζητούν οι Αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία. Δημοσίευση με αναφορά σε αποτελέσματα (ή ενδείξεις της τοξικολογικής εξέτασης) και σε ευρήματα νερκοτομής, προκάλεσε αναστάτωση στους ερευνητές να αναζητούν την προέλευση της πηγής ενημέρωσης. Η εξέλιξη υποχρέωσε τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής Νίκο Καρακούκη, να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης, σύμφωνα με την οποία, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σπύρο Μπουζιάνη, ο οποίος προχώρησε στη νεκροτομή της 9χρονης Τζωρτζίνας, δεν προέκυψαν ευρήματα κατά την εξέταση του κρανίου της, καθώς κάταγμα ή αλλοίωση στο ρινικό οστό θα ήταν εμφανή, και αν υπήρχε το οποιοδήποτε εύρημα θα είχε γίνει αναφορά στην ιατροδικαστική έκθεση. Ενώ τα αποτελέσματα της τοξικοϊστολογικής εξέτασης αναμένονται (με ενδιαφέρον) εντός του 24ώρου από τα Εργαστήρια προκειμένου μαζί με την ιατροδικατική έκθεση να προσδιρίσουν την αιτία θανάτου της 9χρονης, προκειμένου να συνυποβληθούν στην αρμόδια Αρχή που χειρίζεται την υπόθεση, μετά την Εισαγγελική παρέμβαση και την παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης.

Όπως εξηγούν πηγές της ΕΛ.ΑΣ στο NantiaReport.gr «πρόκειται για μια περίπλοκη υπόθεση και καθώς δεν έχουν προκύψει απαντήσεις, οι εικασίες επιτρέπουν αυθαίρετες εκτιμήσει, και αυτό είναι επικίνδυνο. Τα ευρήματα και τα πειστήρια είναι αυτά που αποτυπώνονται στα επίσημα έγγραφα, στις εκθέσεις. Αν δεν προκύψουν τεκμηριωμένες αποδείξεις, επιτρέπονται (αυθαίρετες) εκτιμήσεις και απόδοση σε ενδεχόμενο ανθρώπινης παρέμβασης, αλλά αυτό είναι μια αυθαίρετη εκτίμηση. Στους χρόνους έρευνας, ενδέχεται στον παρατηρητή να εντοπίζεται καθυστέρηση στην έκδοση πορίσματος αλλά οι απαντήσεις θα προκύψουν και οι ευθύνες θα αποδοθούν. Οι Ανακριτικές και Ιατροδικαστικές Αρχές, έχουν τα μέσα και τις δυνατότητες στη διάθεσή τούς, ως άμεσα εμπλεκόμενες με τις έρευνες, και τα αίτια θανάτου θα προσδιορισθούν επακριβώς τόσο για την ανήλικη ενδεχομένως να προκύψουν απαντήσει και για τις αδελφές της».