Μεσσήνη: Ομολόγησε έγκλημα που δε διέπραξε για να καλύψει τη σύζυγό του, που συμμετείχε στη δολοφονία συγχωριανού τους

Του έσπασαν το κεφάλι με κάβουρα και τον στραγγάλισαν, πατέρας γαμπρός και νύφη, με το σύζυγό της για να “καλύψει” τη μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών τους, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα που δεν συμμετείχε

Ο 73χρονος, εντοπίσθηκε (17/02) δολοφονημένος, στο χωράφι του στην περιοχή Τζάνε στη Μεσσήνη. Έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο (κάβουρα), ενώ όπως προέκυψε, με έναν εκ των δραστών αν έχει προβεί σε στραγγαλισμό, με αποτέλεσμα να του επιφέρει το θάνατο. Αφορμή όπως προέκυψε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης μια οφειλή €100 του θύματος προς το συγχωριανό του. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 68χρονος, με συνεργό το γιο και τη νύφη του, διέπραξαν το έγκλημα, με το δεύτερο γιο του, ο οποίος δεν συμμετείχε στο έγκλημα, ωστόσο ομολόγησε για να καλύψει τη σύζυγό του.

Για τη δολοφονία ως δράστες φέρονταν εξ αρχής ο 68χρονος και οι δύο γιοι του ηλικίας 39 και 38 χρόνων, οι οποίοι είχαν οικονομικές διαφορές με το θύμα, κάτι που γνώριζαν όλοι στο χωριό και συνελήφθησαν με εντάλματα του Ανακριτή Καλαμάτας. Ωστόσο κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτα, προέκυψε ότι ο 39χρονος στραγγάλισε το θύμα, ενώ ο 38χρονος αδελφός  του, δεν συμμετείχε στην δολοφονία, όμως για να καλύψει την 23χρονη σύζυγό του, μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών του, ομολόγησε την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Με Εντάλματα του Ανακριτή Καλαμάτας συνελήφθη (21/02) η 23χρονη γυναίκα, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ληστεία, μαζί με τον πεθερό και τον κουνιάδος της, ενώ στον 38χρονο σύζυγό της αποδίδεται κατηγορία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος,- χρήματα, γεωργικά εργαλεία και μεταλλική σκάλα- τα οποία αφαίρεσαν οι τρεις μετά τη δολοφονία του, από τον 73χρονο.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.