Πάτρα: Σε κατάθεση έχουν κληθεί μέλη των οικογενειών Δασκαλάκη Πισπιρίγκου- Αναμονή για το πόρισμα της επιτροπής

Μετά την κλήτευση σε κατάθεση για το Μάνο Δασκαλάκη, κλητεύσεις έλαβαν η Ελένη Λεγάτου, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ο πατριός και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς και οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα η ολοκλήρωση του πορίσματος των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη την Παρασκευή (17/06), και του πατέρα του το πρωί της Κυριακής (19/06), στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Αττικής, κλήσεις για καταθέσεις το πρωί της Δευτέρας (20/06) έχουν λάβει η μητέρα, ο βιολογικός πατέρας και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία παραμένει έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού. Πηγή ενημέρωσης του nantiaReport.gr, αναφέρει ότι, καθώς τα μέλη της οικογένειας δεν θέλουν να υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη της μετάβασής τους στην αστυνομική υπηρεσία, θα ενημερωθούν τελευταία στιγμή για την Αστυνομική Υπηρεσία στην οποία θα μεταβούν για να καταθέσουν. Σε δεύτερο χρόνο και μετά την κατάθεση του πορίσματος Καρακούκη Καλογριά αναμένεται να κλητευτεί σε κατάθεση η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς η ίδια είχε δηλώσει ότι βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της.

Από τις ίδιες πηγές διαρροής, φέρεται ο Μάνος Δασκαλάκης, να ισχυρίζεται ότι για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας είναι πεπεισμένος ότι ευθύνεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο για τη Μαλένα και την Ίριδα, δεν έχει σχετικές ενδείξεις με στοιχεία . Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, φέρεται και ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη, να υποστηρίζει ότι δεν έχει ενδείξεις ότι η 33χρονη έχει προκαλέσει το θάνατο στα δύο από τα τρία παιδία της οικογένειας.

Στο πλαίσιο των καταθέσεων που ξεκινούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πάτρα υπό την εποπτεία του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής από την Αθήνα, κλητεύσεις έλαβαν η Ελένη Λεγάτου, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ο πατριός και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς και οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη. Δύο ημέρες πριν διαβιβαστεί -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές – το πόρισμα από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά, για τους θανάτους της 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας στην 18η τακτική Ανακρίτρια, η  οποία χειρίζεται την υπόθεση. Οι δύο ιατροδικαστές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πρόκειται να αποσαφηνίσουν τις συνθήκες θανάτου των δύο νηπίων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη Πισπιρίγκου. Με αντιπαραβολή των ιατρικών ιστορικών από τους φακέλους υγείας και τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Χριστίνα Τσάκωνα, τις επαναληπτικές τοξικολογικές εξετάσεις της ομάδας του καθηγητή Νικόλαου Ράικου από το ΑΠΘ καθώς επίσης φωτογραφικό υλικό των δύο παιδιών, δύο μήνες σχεδόν από την ανάθεση διερεύνησης της υπόθεσης και πέντε μήνες από το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, θα καταλήξουν σε αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα.

Μέχρι τέλος του μήνα- εκτός απρόοπτου- θα σχηματιστεί διαβιβαστικό, καθώς θα ολοκληρωθεί η δικογραφία και πρόκειται να διαβιβαστεί στην Ανακρίτρια προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και εντολή για τις ενέργειες των Αρχών.