Πάτρα: Ο ..ηλεκτρολόγος που θέλει να γίνει Αξιωματικός της ΕΛΑΣ|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Με το θεσμό των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο 17άχρονος -τότε- μαθητής, εισάγεται στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημιου Πατρών. Τέσσερα χρόνια αργότερα, βρίσκεται πάλι να περιμένει τις βάσεις εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με στόχο να εισαχθεί στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.Το 2011 ο Ανδρέας Μιχαήλ δίνει για πρώτη φορά πανελλήνιες και εισάγεται στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Φέτος αποφασίζει να καθίσει ξανά στα θρανία του εξεταστικού κέντρου, και να δώσει για δεύτερη φορά Πανελλήνιες, προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα..να γίνει Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Αποφάσισα να δώσω ξανά πανελλήνιες για να μπω σε αστυνομικές σχολές.Έχω συγκεντρώσει 17515 μόρια κι έχω την ειδική κατηγορία των πολυτέκνων, η οποία μπορεί να με βοηθήσει. Εν τέλει δεν ήθελα να ακολουθήσω το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου και αποφάσισα να ξαναδώσω για κάτι που ήξερα ότι θα μου αρέσει περισσότερο.Ήταν δύσκολο να το αποφασίσω και να καθίσω να διαβάσω μια ολόκληρη χρονιά για τις πανελλήνιες, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν υπάρχει ρουτίνα σε αυτό το επάγγελμα κι επιπλέον μπορείς να βοηθήσεις τον κόσμο», αναφέρει ο υποψήφιος στο thebest.gr

Ο νεαρός υποψήφιος, παραδέχεται ότι δυσκολεύτηκε αρχικά να μπει στο νέο πρόγραμμα και από φοιτητής να βρεθεί και πάλι υποψήφιος των Πανελληνίων, «Θυσίασα πολλές βόλτες, εξόδους, έβλεπα πολύ λιγότερο τους φίλους, είχαμε χαθεί και ήταν λίγι περίεργο, αλλά πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι κόποι θα αποδώσουν» δηλώνει ο ίδιος. Ο 21άχρονος Ανδρέας με τα μόρια που συγκέντρωσε και τις βάσεις -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και το πού κυμμάνθηκαν πέρισυ- εκτιμά ότι θα καταφέρει την εισαγωγή του στη Αστυνομική Σχολή,και αν δεν επιτύχει την Αξιωματικών, είναι σίγουρος ότι θα βρίσκεται μεταξύ των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων.

«Αυτή τη δεύτερη φορά είχα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου γιατί δεν είχα το σχολείο, ενώ το 2011 είχα πιεστεί περισσότερο. Βέβαια υπήρχε μεγαλύτερο άγχος γιατί έδινα για να πιάσω ένα συγκεκριμένο στόχο. Στην αρχή ήθελα να γίνω πιλότος αλλά δεν τα κατάφερα. Κι έτσι επέλεξα κάτι αντίστοιχο, που δεν έχει δηλαδή ρουτίνα» καταλήγει ο νεαρός υποψήφιος.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport