Λαμία: Αδέσποτος σκύλος, επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο ανήλικες.

Δύο επιθέσεις σε 24 ώρες, αδέσποτου σκύλου προκάλεσαν αναστάτωση, όταν τραυμάτισε δύο ανήλικες μαθήτριες. Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της πόλης, ενώ ο σκύλος μεταφέρθηκε σο Δημοτικό κυνοκομείο.

Δυο νεαρές ανήλικες μαθήτριες οι οποίες διαβιούν στο Ίδρυμα Θηλέων Λαμίας, δέχθηκαν επίθεση -με διαφορά 24ών ωρών- από αδέσποτο σκύλο, στην πόλη της Λαμίας.
Η 18άχρονη μαθήτρια βρέθηκε στο 4ο Λύκειο (25/06-10.00) για να δει τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών, που είχαν αναρτηθεί, όταν δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο, ο οποίος περιφερόταν στην περιοχή Γαλανέϊκα της Λαμίας.
Το νεαρό κορίτσι έτρεξε για να απομακρυνθεί, αλλά έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Σύμφωνα με το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, η κατάσταση της 18χρονης κρίνεται σοβαρή, εξαιτίας αιματώματος από το χτύπημα στο κεφάλι. Οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα της αξονικής για να αποφανθούν αν απορροφηθεί και υποχωρησει είτε χρειαστεί να εισαχθεί στο χειρουργείο.
Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, η δεύτερη μαθήτρια, η οποία νοσηλεύεται ύστερα από επίθεση σκύλου στην ίδια περιοχή, η κατάστασή της κρίνεται και δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο Εισαγγελέας Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης, είχε προειδοποιήσει με έγγραφό του τον Δήμο να λάβει μέτρα, ώστε τα αδέσποτα να μεταφερθούν στο Δημοστικό κυνοκομείο. Μετά από την πρόσφατη εξέλιξη, επανέρχεται και ζητά με κάθε αυστηρότητα να ληφθούν όλα τα απαράιτητα μέτρα, και να παραλειφθούν τα αδέσποτα από κοινόχρηστους χώρους πλατείες παιδικές χαρές και σχολεία.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κορέτζελος επισκέφτηκε στο Νοσοκομείο της Λαμίας, τις μαθήτριες, ενώ χθες (25/06) παρακάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την αυτόφωρη διαδικασία για τις ευθύνες που προκύπτουν για τον Δήμο. Για την υπόθεση, ορίσθηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.
Στο χώρο κλήθηκε και μετέβη κλιμάκιο της 7ης ΕΜΑΚ, που επιχείρησε στον εγκλωβισμό και την απομάκρυνση του αδέσποτου σκύλου, τον οποίο μετέφεραν στο Δημοτικό Κυνοκομείο προκειμένου να στειρωθεί και να εμβολιασθεί.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης κάλεσε τους δημότες “να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα αδέσποτα που σίγουρα δεν έρχονται από τον ουρανό” αφού όπως σχολίασε “δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ με την συγκεκριμένη περίπτωση που δυστυχώς δεν είναι μοναδική”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport