Πάτρα: Μηχανοκίνητη με σημαίες, αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές και στη “μέση” η Αστυνομία (φωτο/video)

Συγκέντρωση οχημάτων και δικύκλων με ελληνικές σημαίες και πρόθεση να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία, και αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών την ίδια ώρα στην Πάτρα, με ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ στη “μέση”, για την αποτροπή επεισοδίων

(28/10-10.50) Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μηχανοκίνητη πορεία με ελληνικές σημαίες για την Εθνική Επέτειο από κατοίκους της Πάτρας, παρά τις απαγορεύσεις σε εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω covid-19.

Η ξεκίνησε από τη συμβολή της Αγίου Ανδρέου με την Τριών Ναυάρχνω στο κέντρο της Πάτρας, καθώς η Αστυνομία, απέτρεψε την αρχική τους προσυγκέντρωση στην Ακτή Δυμαίων λόγω της ανισυγκέντρωσης που είχαν από νωρίς αντιεξουσιαστές.

Στο ύψος της Γούναρη ωστόσο στη συμβολή της με την Αγίου Ανδρέου, επικράτησε ένταση όταν οι Αστυνομικοί επιχειρούν να σταματήσουν την μηχανοκίνητη πορεία, ενώ την ίδια ώρα, στη συμβολή της  Παπαφλέσσα με την Κορίνθου, τα ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία των αντιεξουσιαστών .

Οι αντιεξουσιαστές, κινήθηκαν σε πορεία, με κατεύθυνση από την Ακτή Δυμαίων προς την οδό Παπαφλέσσα, στο κέντρο της Πάτρας με τις Αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αναπτύξει φραγμό με της κλούβες και τα οχήματα των ΜΑΤΑ, κατά μήκος της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Πάτρα.

 

Νωρίτερα αντιεξουσιστές, επιτέθηκαν σε όχημα ο οδηγός του οποίου μετέφερε Ελληνικές σημαίες για τη συγκέντρωση στην Ακτή Δυμαίων , στο ρεύμα προς Πάτρα, με την κυκλοφορία στο σημείο να έχει διακοπεί από τις Αστυνομικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ . Η Αστυνομία από νωρίς είχε αναπτύξει μπλόκα απαγορεύοντας τη διέλευση τροχοφόρων και πεζών από το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών .