Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού του Π.Σ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, για την εθνική επέτειο

Με ομιλίες και σημαιοστολισμό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προσαρμοσμένες στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγαμτοποιήθηκε το πρωί (28/10) εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, στην Ημερήσια Διαταγή που ανέγνωσε, απευθυνόμενος σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές/ριες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες/ριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.
Εορτάζουμε σήμερα, την 28η Οκτωβρίου 1940, την επέτειο του θρυλικού «ΟΧΙ» που έρχεται να μνημονεύσει μια ξεχωριστή στιγμή της ιστορίας μας, την αντίσταση της Ελλάδας στην επεκτατική πολιτική του Άξονα.
Το γεγονός αυτό, προκάλεσε, τότε, τεράστια έκπληξη και θαυμασμό παγκοσμίως. Ένα μικρό κράτος, Η ΕΛΛΑΔΑ, ύψωσε το ανάστημά της ενάντια σε ισχυρά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Το «ΟΧΙ» έγινε σύμβολο αυτοθυσίας και ηρωισμού του αδύνατου μπροστά στον ισχυρό και δίδαξε ότι καμιά φασιστική δύναμη δεν μπορεί να καταβάλει το πιο ισχυρό όπλο ενός λαού, την πίστη του στην Ελευθερία, στη διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και στην αξιοπρέπειά του.
Στόχος των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είναι να ενισχύσουν την εθνική μας συνείδηση ενθυμούμενοι τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, Ως Έλληνες και πυροσβέστες εμπνεόμαστε από τις υψηλές αξίες των προγόνων μας, τον πατριωτισμό, το πνεύμα αυταπάρνησης, την αφοσίωσή τους στο καθήκον, για να ανταποκριθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις επιταγές της εποχής μας.
Αγωνιζόμαστε για τις αξίες και τα ιδανικά που μας χαρακτηρίζουν ως λαό και μέσα από αυτά, παλεύουμε για την επίτευξη των παγκόσμιων οραμάτων, που αφορούν στην ειρήνη και στη δημοκρατία, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας μέσα παο τις διεθνείς κοινωνικοοικονομικές αλλαγές.
Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας, ειδικότερα στις δύσκολες μέρες που ζούμε δίνοντας την μεγαλύτερη μάχη με την πανδημία.
Στην κατεύθυνση αυτή, η σημερινή επέτειος λειτουργεί ως αδιαπραγμάτευτη παρακαταθήκη. Το οφείλουμε στη δημοκρατική ιστορικότητα του τόπου μας, στην ακριβή και πολύτιμη εθνική μας αξιοπρέπεια.
Όλοι οι Έλληνες καλούμαστε να θυμηθούμε κι να αναφωνήσουμε:
ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ‘40
ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ»